Inicio Actualidad L’Ajuntament del Prat desplega projectes públics adaptats a les necessitats de les...

L’Ajuntament del Prat desplega projectes públics adaptats a les necessitats de les empreses en matèria d’igualtat

Esteu aquí

Es posarà a disposició de les empreses un servei d’assessoria i es desenvoluparà un programa en lideratge feminista

dimecres, 8 març, 2023 – 09:15


Al Prat, el 67% de les persones aturades de molt llarga durada (més de 24 mesos a l’atur) són dones, el pes femení a l’atur és del 58% i la bretxa salarial a favor dels homes és del 24% (això significa que perceben de mitjana 6.766 euros anuals més que les dones). A la formació professional dels sectors emergents, com la indústria 4.0, la presència de les dones matriculades és de només el 6%. Dades com aquestes posen en relleu la necessitat d’apostar per programes i línies de treball que impulsin la igualtat de gènere al món laboral.

MAS:  Cornellà en Titulars, un resum de l'actualitat del mes de setembre


En aquest sentit, l’Oficina de Polígons d’Activitat Econòmica (OPAE) de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic de l’Ajuntament del Prat, amb motiu del Dia Internacional de la Dona, desplega la segona edició del projecte Al Prat Igualem, que es porta a terme amb el suport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona en el marc del Pla metropolità de suport a les polítiques socials municipals 2020-2023. En l’edició d’enguany, el projecte se centrarà en dues línies d’acció diferenciades.


D’una banda, es posarà a disposició de les empreses un servei d’assessoria en plans d’igualtat i protocols de prevenció de l’assetjament sexual i per raó de sexe. L’assessorament serà individualitzat i en línia i cada empresa disposarà d’un màxim de cinc hores per rebre consells i resoldre dubtes.


D’altra banda, es desenvoluparà un programa en lideratge feminista amb perspectiva de gènere per a comandaments intermedis i direccions. L’objectiu d’aquest programa serà donar a conèixer l’impacte i paper dels rols i estereotips de gènere en els lideratges i estils de direcció i aportar eines i estratègies per aplicar lideratges feministes en els diferents àmbits de treball.

MAS:  Comencen les obres de la nova residència municipal de persones grans


La igualtat de gènere al treball és un tema crucial en l’actualitat. La bretxa salarial, la discriminació i l’assetjament sexual són només alguns dels problemes que enfronten les dones al món laboral i que perjudiquen el conjunt de la societat. Totes les persones, independentment del seu gènere, haurien de tenir les mateixes oportunitats de feina, salari i ascens. Tanmateix, en la pràctica no és sempre així i les dones, sovint, es veuen marginades al lloc de feina. Això no només és injust, sinó que també afecta la moral i la motivació de les empleades.


A més, la igualtat de gènere al treball també és important per al creixement econòmic i la innovació. Quan les empreses promouen la igualtat de gènere, es beneficien d’una major diversitat, creativitat, capacitat de resolució de problemes i presa de decisions més efectives. Utilitzar el talent complet d’una empresa permet aconseguir millors resultats.

MAS:  L'Escola Sona retorna a La Capsa


En conclusió, la igualtat de gènere al treball és essencial per garantir la justícia social i l’equitat, per impulsar la innovació i el creixement econòmic i per millorar la societat en general. Les empreses tenen un paper clau a desenvolupar en la promoció de la igualtat de gènere al món laboral i han de treballar conjuntament entre elles i amb l’administració pública per assolir una igualtat real i duradora.


L’OPAE anirà informant del projecte Al Prat Igualem a la seva pàgina de LinkedIn i als comptes de Facebook, Instagram i Twitter de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic. Si teniu qualsevol dubte, adreceu-vos al 93 478 68 78 o oficinapae@elprat.cat.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorLes persones voluntàries i les entitats del Pessebre Vivent de Sant Cosme reben el reconeixement de la ciutat
Artículo siguienteLes Festes de la Carxofa tornen amb un programa ple d’activitats gastronòmiques i culturals
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí