Inicio Actualidad Gairebé el 80% dels residus del contenidor gris són reciclables

Gairebé el 80% dels residus del contenidor gris són reciclables

Esteu aquí

Al Prat, durant aquests dies, celebrem la Setmana Europea de la Prevenció de Residus amb activitats a les escoles per fomentar el reciclatge i els productes reutilitzables.

dimecres, 23 novembre, 2022 – 19:00


Durant el mes de novembre, la ciutat s’ha sumat a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. Es tracta d’un cicle d’activitats que té com a objectiu reforçar un missatge clar: hem de generar menys residus. De fet, s’estima que gairebé el 80% dels residus de contenidor gris, i que no s’aprofiten,  són matèries que poden ser reciclables si els aboquem al contenidor corresponent. Per tant, necessitem la col·laboració ciutadana per millorar la recollida selectiva.

MAS:  La Generalitat de Catalunya difon el calendari escolar 2023-2024


Per demostrar que podem fer més, els centres educatius han participat en diverses activitats de sensibilització com ara una ‘autòpsia de residus’, en la qual s’ha estripat la brossa d’un contenidor i s’ha analitzat quins elements s’havien abocat. Hi destaca la gran quantitat de matèria orgànica, que correspondria al contenidor marró, i els envasos, que pertanyen al contenidor groc.


A més a més, nombrosos centres realitzen durant cada curs escolar diversos tallers del Catàleg d’Activitats i Serveis Educatius que ofereix l’Ajuntament cada curs sobre medi ambient i prevenció de residus. A través d’aquestes formacions, s’explica la importància de no fer servir envasos d’un sol ús, com ara ampolles de plàstic, o fer una bona separació de residus a casa per garantir que es pot recupera el màxim possible. A mode d’exemple, per fomentar la reducció de residus durant l’esmorzar,  s’han repartit portaentrepans que es poden fer servir a diari i evitar, així, plàstics i paper d’alumini.

MAS:  Entrades exhaurides al Prat Nocturn


- Te recomendamos -
Artículo anteriorDemà, acte de commemoració del 25è aniversari de la Fundació Rubricatus
Artículo siguienteDemà comença el gran recapte d’aliments
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí