Inicio Actualidad La cineasta pratenca Laura Ferrés comença el rodatge del seu primer llargmetratge,...

La cineasta pratenca Laura Ferrés comença el rodatge del seu primer llargmetratge, La Imatge Permanent, a la nostra ciutat

Laura Ferrés amb les actrius protagonistes de La imatge permanent (imatge cedida per la distribuïdora del film, La Aventura Cine)

divendres, 16 setembre, 2022 – 12:00


La directora pratenca Laura Ferrés ha començat aquesta setmana el rodatge del seu primer llargmetratge, La Imatge Permanent, a la nostra ciutat. Premiada a la Setmana de la Crítica del Festival de Cannes, als Goya i als Gaudí, pel seu curt documental Els desheretats, Ferrés firma el guió del seu primer llargmetratge amb la col·laboració d’Ulisses Porra (Tigre, Carajita) i Carlos Vermut (Magical Girl, Quién te cantará).  El programa municipal El Prat Film Office està donant suport a l’equip de producció del llargmetratge de Laura Ferrés, com també ho va fer en el cas del curt “Els desheretats”, també rodat al Prat.  


Protagonitzada per les actrius debutants Maria Luengo i Rosario Ortega


El primer llargmetratge de Laura Ferrés, La Imatge Permanent, narra la història de Carmen, una directora de càsting que s’enfronta a la missió de trobar una persona “normal” per participar en una campanya política. Durant la seva recerca, coneix Antonia, una venedora ambulant, amb qui comparteix molt més del que sembla. La directora defineix la pel·lícula com “una trama que revela analogies entre passat i present. Una història sobre vides corrents on irrompen l’absurditat i la malenconia. Un drama esquitxat d’humor sec, una comèdia depriment”.


Localitzacions i producció


Està previst que el rodatge duri cinc setmanes i que es desenvolupi majoritàriament al Prat del  LlobregatEn paraules de Ferrés: “el municipi compta amb localitzacions idònies per a la pel·lícula. Em sembla un lloc especialment cinematogràfic, ja que els  edificis són més baixos que a d’altres ciutats properes com Barcelona. Així mateix, em sembla un lloc més tranquil per filmar. Sento interès per registrar en un lloc familiar al llarg del temps -va viure al Prat de Llobregat fins als 27 anys-, i també hi vaig rodar Els desheretats”.


La Imatge Permanent, que serà rodada en versió original en català i amb alguns fragments en castellà, és una producció de Fasten Films (Adrià Monés), Le Bureau (Gabrielle Dumon) i Volta Producción (Nadine Rothschild). Serà distribuïda a Espanya per La Aventura Cine. Compta amb la participació de l’ICAA (Instituto de la Cinematografía y de las Artes Audiovisuales), l’ICEC (Institut Català de les Empreses Culturals) i TV3; i ha rebut el suport del Next Step de la Setmana de la Crítica del Festival de Cannes, el Torino FilmLab i el Centre des Écritures Cinematographiques del Moulin d’Andé.


Sobre la directora, Laura Ferrés


Laura Ferrés Moreno (1989) és guionista i directora i ha estat destacada per la revista Variety com a Talent to WatchEls desheretats (2017), el seu reconegut curtmetratge documental, és un retrat del seu pare quan s’enfronta al final del seu negoci familiar. Va ser l’única producció espanyola seleccionada al Festival de Cannes 2017 (Setmana de la Crítica), on a més va guanyar el Premi al Millor Curtmetratge.  Va estar nominada als European Film Awards 2017. El 2018 va guanyar el Premi Gaudí i el Premi Goya. Des d’aleshores, ha estat seleccionada per més de 70 festivals, mostres i centres culturals i universitaris.

MAS:  Ja estan a la venda les entrades per a la temporada de tardor del Cornellà Escènica


Sobre les productores i la distribuïdora del film 


Fasten Films és una productora de cinema i televisió liderada pel productor Adrià Monés, creada amb la intenció de generar contingut local per al mercat internacional. Les seves produccions inclouen, entre d’altres, les guardonades Mediterrani, una coproducció hispanogrega sobre la increïble història del fundador de l’ONG Proactiva Open Arms, dirigida per Marcel Barrena i protagonitzada per Eduard Fernández, Dani Rovira, Anna Castillo, Sergi López i Àlex Monner, preseleccionada per representar Espanya als Oscar i guanyadora de 3 premis Goya; Entre la vida i la mort, un thriller protagonitzat per Antonio de la Torre, Marine Vacth i Olivier Gourmet, i dirigida per Giordano Gederlini; La Voluntaria, dirigida per la nominada als Goya Nely Reguera (María y los demás) i protagonitzada per Carmen Machi; i Uno para todos, un drama dirigit per David Llundain i coproduït per Inicia Films i A Contracorriente Films, guanyadora d’un premi Forqué i nominada als Gaudí, Feroz i Goya.

MAS:  Els espais familiars comencen un nou curs ampliant la seva oferta


Le Bureau, fundada el 2001, és una companyia de producció i agent de vendes amb seu a París i Londres, guanyadora del BAFTA i nominada tant als Premis Cèsar com als Oscar. Le Bureau ha produït i coproduït prop de 40 llargmetratges. Les seves produccions inclouen: Little Joe, estrenada al Festival de Cannes, on va guanyar el premi a la millor actuació per Emily Beecham; 45 años, nominada als Oscar, i guanyadora a la millor actuació per a Charlotte Rampling i Tom Courtenay al Festival de Berlín; Lean on Pete, seleccionada a festivals com Venècia i Toronto; Tramontane, estrenada a la Setmana de la Crítica al Festival de Cannes, i altres treballs de directors emergents i de cineastes ja establerts com Andrew Haigh, Asif Kapadia, Costa Gavras, Erick Zonca, Matt Porterfield, Rachid Bouchareb i Roger Michell.

MAS:  Últims dies per apuntar-vos al concurs de comparses del Carnaval 2024


Volta Producción, liderada per Nadine Rothschild, va ser fundada a Barcelona el 2021. Se centra en la producció i coproducció de llargmetratges i curtmetratges cinematogràfics. Les seves primeres coproduccions inclouen el curtmetratge Castells, de Blanca Camell Galí, el documental REC, terror sin pausa, de Diego López, i l’òpera prima de Laura Ferrés, La Imatge Permanent. Actualment, juntament amb la productora Primo, desenvolupen la segona pel·lícula de Sara Gutiérrez, Mala gent.


La Aventura Cine, distribuïdora a Espanya del llargmetratge, va ser fundada l’any 2013 per José Tito i Ferran Herranz. Va distribuir Parásitos, del sud-coreà Bong Joon Ho, guanyadora de la Palma d’Or a Cannes i gran triomfadora dels Oscar 2020 amb 4 estatuetes, que va ser la primera pel·lícula estrangera en guanyar el Premi a Millor Pel·lícula. El títol va ser tot un fenomen a la taquilla española. Entre els títols de la distribuïdora, destaquen Compartimento No. 6, Gran Premi Especial del Jurat a Cannes 2021; Flee, Gran Premi del Jurat a Sundance, seleccionat a Cannes 2021 i amb 3 nominacions als Oscar a Millor documental, animació i pel·lícula estrangera; Espíritu sagrado, Menció Especial del Jurat a Locarno i seleccionat a Sevilla; Mass, premi del Jurat Jove a Sant Sebastià i seleccionada a Sundance 2021; Sinónimos, Ós d’Or i Premi de la Crítica a Berlinale 2018, La vida d’en Carbassó, Premi del públic a Sant Sebastià, guanyadora de Millor pel·lícula d’animació als EFA i nominada als Oscar a Millor pel·lícula d’animació 2017; i La doncella, seleccionada a Cannes, guanyadora del BAFTA i del Premi del públic al Festival de Sitges 2017.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorCreació, art i artesania als tallers de L’Aparador de la Festa Major del Prat
Artículo siguienteNou cicle d’activitats de la Jugateca Ambiental
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí