Inicio Actualidad Nou servei de reaprofitament d’excedents alimentaris en els menjadors escolars

Nou servei de reaprofitament d’excedents alimentaris en els menjadors escolars

L’Ajuntament de Cornellà ha començat un projecte social que consisteix a recuperar els excedents alimentaris sobrants dels menjadors de les escoles Sant Miquel, Torre de la Miranda i Anselm Clavé. Les racions sobrants es congelen en carmanyoles individuals reutilitzables i, posteriorment, es distribueixen entre les persones derivades de serveis socials, com a complement dels menús cuinats diaris que reben. 

Per desenvolupar aquesta iniciativa social i contra el malbaratament alimentari, s’han hagut de comprar uns congeladors isotèrmics especials que es transporten en bicicletes amb caixa de càrrega. Després de rebre-les, les persones receptores de les carmanyoles les retornen per poder-les rentar i reutilitzar.

Va entrar en funcionament el 20 d’abril, i fins a final del curs escolar s’han pogut lliurar un total de 650 racions que suposen fins a 211,9 kg de menjar.

MAS:  Activitats d'Estiu, campus i casals per divertir-se durant les vacances

Les empreses de menjador implicades són l’Associació Educativa Trompitxol, Plat de Colors i Paladarines. El projecte té l’objectiu d’aprofitar amb total seguretat sanitària aliments que d’altra manera serien malbaratats, contribuint així a la prevenció de residus, alhora que aquests aliments suposen un recurs més per a persones en situació de vulnerabilitat. El projecte compta amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya i de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorDistribuïdes 2.361 targetes MarketPrat per comprar al comerç local amb subvencions de l’Ajuntament del 40%
Artículo siguienteEls projectes d’Arts Visuals d’Interseccions: mirada crítica i reflexió col·lectiva a partir de processos artístics
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí