Inicio Actualidad Celebrat el Dia Mundial de la Presa de Consciència de l’Abús i...

Celebrat el Dia Mundial de la Presa de Consciència de l’Abús i Maltractament en la Vellesa

dimecres, 15 juny, 2022 – 13:45


Ahir, 15 de juny, es va commemorar el Dia Mundial de la Presa de Consciència de l’Abús i Maltractament en la Vellesa. En el marc d’aquesta celebració, l’Ajuntament vol condemnar qualsevol mena de maltractament que s’exerceix contra les persones grans i contribuir a la seva prevenció.


L’objectiu d’aquest dia és crear una consciència social per combatre aquesta xacra social, que presenta múltiples formes.


En aquest enllaç podreu trobar un vídeo dut a terme pel Consell Comarcal del Baix Llobregat en commemoració d’aquest dia. També podeu consultar el Manifest del Consell de la Gent Gran de Catalunya


Tracta’m bé


Un exemple de compromís de l’ajuntament amb el maltractament de la gent gran és el Tracta’m bé, una campanya que vol sensibilitzar tota la ciutadania sobre la violència que pateixen algunes persones d’edat avançada.

MAS:  Comença el període de consulta i rectificació del cens electoral per al 12M


La campanya transmet un doble missatge: d’una banda, denunciar i ajudar a identificar situacions de maltractaments i, de l’altra, fomentar el bon tracte i els valors positius cap a les persones grans, com a mètode per prevenir situacions de maltractament.


El Prat, amb la gent gran


El Prat és una ciutat compromesa amb el benestar de la gent gran i per això té en marxa diferents serveis per promoure la vida activa i saludable d’aquest col·lectiu.


Un exemple és el Programa de Lleure de la Gent Gran, que es dirigeix a tota la població gran del Prat i que té en marxa tota una sèrie de propostes que abasten àmbits d’animació, participació i manteniment físic i psíquic. Els objectius bàsics són estimular i motivar la persona, mantenir-la en plena forma física i psíquica i ajudar-la a integrar-se en les activitats de la ciutat.

MAS:  Diverses personalitats polítiques s'informen sobre el terreny dels valors del Delta del Llobregat i la importància de preservar-lo


Jornades de la Gent Gran


Una prova més del compromís del Prat amb la gent gran, és que el proper dilluns 20 de juny comença una nova edició de les Jornades de la Gent Gran. Un projecte que té per objectiu posar en valor i visualitzar el col·lectiu de la gent gran del municipi a través de diferents activitats com: passejades, balls, xerrades, etc..


  • Dilluns 20: tastet de tallers (ball en línia, activitat física o sevillanes) a la plaça agricultura

  • Dimarts 21: passejada pels punts més emblemàtics del municipi.

  • Dimecres 22: ball amb música en directe a la porxada de plaça Catalunya, a les 18 h.

  • Dijous 23: taller de cuina al Centre Cívic Palmira Domènech


Per a més informació i inscripcions us podeu adreçar al Punt de la Gent Gran situat a Cases d’en Puig (Pl. Agricultura, 4); enviant un correu electrònic a puntgentgran@elprat.cat; o bé trucant al telèfon 93 379 00 50.

MAS:  Al Praticipa d’enguany els infants de la ciutat descobriran perquè El Prat és el seu lloc al món

- Te recomendamos -
Artículo anteriorLa consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural es compromet amb l’alcalde del Prat a multiplicar per dos els espais naturals protegits del delta del Llobregat
Artículo siguienteTota la informació de la festa major de Cornellà, el Corpus 2022
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí