Inicio Actualidad Llum verda a projectes per cuidar de les persones

Llum verda a projectes per cuidar de les persones

Esteu aquí

El ple municipal de març dona un impuls al futur CAP i a una nova residència i centre de dia per a gent gran

dimecres, 1 març, 2023 – 20:30


El ple municipal ha fet un pas més per garantir que la nova residència municipal per a gent gran es comença a construir a l’Eixample Sud aquesta primavera. Aquest dimecres ha aprovat la licitació del contracte d’obres del nou equipament, que amb una superfície total de gairebé 7.000 m2 tindrà capacitat per acollir prop de 130 persones, en el cas de la residència, i 30 persones, en el cas del centre de dia. El pressupost total del projecte, amb IVA, ascendeix a 15.505.776,44 €.


A nivell assistencial, cal recordar que la residència es basa en el model d’atenció centrada en la persona, que té com a pilars la promoció de l’autonomia i el benestar de cada usuari o usuària, partint de les seves creences i preferències. Tenint en compte això, la residència s’organitzarà en 9 unitats de convivència (de 14 habitacions cadascuna), de manera que cada persona gran disposarà del seu propi espai i, alhora, podrà gaudir d’espais comuns on interrelacionar-se amb la resta. En el disseny i construcció de l’edifici, també se seguiran criteris de sostenibilitat i eficiència energètica.

MAS:  Cabalgata de Reyes Magos en Lleida: Horario y recorrido


Creació d’un nou CAP i CUAP


Al ple, s’hi ha aprovat també el compromís de cessió d’una porció de terreny de la finca municipal de Cal Gana per a ubicar-hi un nou equipament sanitari que substituirà, modernitzarà i ampliarà els serveis que presta el CAP Disset de Setembre, que actualment ocupa un edifici antic que no s’adapta a les necessitats actuals. La creació del nou centre s’emmarca en l’aprovació dels pressupostos per al 2023 de la Generalitat, que ja ha anunciat que aquest es construirà en els propers quatre anys.


El futur CAP donarà servei a una zona de la ciutat en ple creixement i que és la més allunyada dels centres d’atenció primària actuals. Està previst que incorpori unitats d’atenció a la salut sexual i reproductiva i especialistes en salut mental, a més de professionals de l’atenció primària i un servei d’urgències d’atenció primària.

MAS:  El mes de juny en xifres destacades, recollides a Cornellà en titulars


Aquest nou CAP i CUAP ocuparà una porció, no tota, de la pastilla de Cal Gana, un solar reservat per a equipaments que, mentre no es desenvolupa, serveix com a espai provisional d’aparcament. El projecte constructiu trigarà un temps a desenvolupar-se i, mentrestant, es treballaran alternatives per a garantir que existeixi suficient aparcament a l’entorn, amb l’obertura de nous carrers i espais prevista a l’Eixample Sud o la projecció de nous aparcaments subterranis.


Millora de l’accessibilitat a Sant Cosme


El plenari municipal també ha aprovat inicialment les bases per a l’atorgament de subvencions de suport a la millora de l’accessibilitat de les comunitats de propietaris del barri de Sant Cosme. El pressupost que s’hi destinarà per a l’exercici 2023 és de 90.000 €.

MAS:  Comencen les activitats per commemorar el Dia d’Acció per a la Salut de les Dones


- Te recomendamos -
Artículo anteriorEl ple del Prat aprova una declaració institucional amb motiu del 8-M que destaca la centralitat del principi de sororitat
Artículo siguienteInici de la preinscripció per a educació infantil, primària i secundària del curs 2023-2024
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí