Inicio Actualidad Formació sobre seguretat amb perspectiva de gènere per a la policia local

Formació sobre seguretat amb perspectiva de gènere per a la policia local

Esteu aquí

A la formació, adreçada a comandaments policials, es van abordar les diferències en la percepció de la seguretat entre dones i homes. També es va tractar sobre la necessitat de seguir avançant en models de ciutat que contribueixin a reduir la major sensació d’inseguretat que solen tenir les dones, per exemple amb una millor il·luminació dels carrers

dimecres, 8 juny, 2022 – 13:00


Dones i homes no tenen la mateixa percepció de la seguretat. La conformació dels espais urbans, i especialment els carrers estrets o amb una escassa il·luminació, solen provocar una major sensació d’inseguretat entre les dones. Aquestes són algunes de les qüestions que es van abordar a la formació “Seguretat amb perspectiva de gènere”, impartida la setmana passada per la Consultoria MIT a la policia local.

MAS:  Aquest cap de setmana, festa del barri del Pedró


A la formació, que va tenir lloc el dimecres 1 de juny al Centre Cívic Palmira Domènech, hi van participar 9 persones (2 dones i 7 homes), totes elles comandaments de la policia local. Durant el curs, es va generar un espai de reflexió i debat per qüestionar els estereotips i rols de gènere encara presents a la societat, que incideixen sobre la gestió i les polítiques de seguretat.


Diverses dades avalen que dones i homes no perceben la seguretat de la mateixa manera. Així per exemple, arreu de l’Estat, el 23,9% de les dones de 35 a 64 anys se senten insegures en caminar soles pel carrer a la nit, segons l’Enquesta Social Europea (2016). Aquest percentatge es redueix al 7,6% en el cas dels homes.

MAS:  L'Escola d'Arts en Viu actua en motiu del dia de la Dona


Aquesta diferent percepció subjectiva de la seguretat es deu a múltiples causes: els tradicionals rols de gènere, que identifiquen més l’espai públic amb els homes i els privats amb les dones; les agressions sexuals a dones que s’han produït i el tractament informatiu que n’ha fet en alguns mitjans de comunicació; les característiques del disseny de l’espai urbà i el marge de millora que presenta per adequar-se a les necessitats d’ambdós sexes i dels diferents grups de la comunitat, etc.


Entre les possibles millores de l’espai urbà, es pot avançar en àmbits com la il·luminació i visibilitat als carrers, l’amplitud dels carrers, la presència de policia de proximitat o el servei de transport públic, perquè arribi als diferents barris i doni resposta a les necessitats de mobilitat dels diferents grups socials, entre d’altres.

MAS:  Tot esperant pallassos, un matí de somriures aquest diumenge a Can Mercader


- Te recomendamos -
Artículo anteriorEl Prat commemorarà el Dia Internacional de l’Alliberament LGTBI amb diverses activitats
Artículo siguienteEncreuaments. L’evolució demogràfica del Prat
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí