Inicio Actualidad Encreuaments. L’evolució demogràfica del Prat

Encreuaments. L’evolució demogràfica del Prat

Esteu aquí

Les ciutats són, sobretot, les persones que la formen.
L’exposició es podrà visitar a partir del 13 de juny

dimecres, 8 juny, 2022 – 13:45


Aquesta exposició, que d’alguna manera continua la proposta anterior, El Prat una mirada arqueològica, se centra en com s’ha anat produint el poblament al Prat. Des d’uns orígens relativament moderns, els primers pobladors es documenten al segle X quan el Delta està pràcticament consolidat.


Des de llavors, l’arribada de persones que s’estableixen al Prat és constant i això fa que augmenti la població tant pel creixement vegetatiu com per les noves incorporacions.

READ  Els dies 26 i 27 de novembre Cornellà està d’oferta


Aquest creixement ha estat desigual, amb moments importants vinculats a la millora de les condicions de vida i a fets destacats com les millores sanitàries, la introducció de nous conreus al camp o la instal·lació de la indústria.


El Prat ha anat creixent per adaptar-se a la seva comunitat i això s’evidencia en la urbanització de l’espai públic, en la creació de serveis i en la distribució de la població. Aquesta exposició vol explicar aquest procés, humà i urbà, del Prat des dels seus inicis fins a l’actualitat.


L’exposició, feta a partir de documentació dels diferents fons fotogràfics de l’Arxiu Municipal, ha comptat amb el testimoni de persones que s’han instal·lat a la nostra ciutat en diferents moments i compta amb un apartat, en construcció, que incorporant les experiències de les persones que visitin l’exposició i que la vulguin compartir.

READ  Un any de celebracions


Exposició en xarxa


Encreuaments compta amb una part general a la sala d’exposicions del Cèntric i a més, té connexions amb altres espais expositius distribuïts als centres cívics de la ciutat: Jardins de la Pau, Sant-Jordi Ribera Baixa i Palmira Domènech. Durant els propers mesos, es programaran diferents activitats vinculades al creixements dels diferents barris.


L’exposició també incorpora el treball Memorables de l’IES Estany de la Ricarda.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorFormació sobre seguretat amb perspectiva de gènere per a la policia local
Artículo siguienteEl Cornellà Creació rep de nou la visita de Javier Solana i del periodista Marc Marginedas
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí