Inicio Actualidad El ple del Prat aprova una declaració institucional amb motiu del 8-M...

El ple del Prat aprova una declaració institucional amb motiu del 8-M que destaca la centralitat del principi de sororitat

Esteu aquí

L’Ajuntament dona suport així al document aprovat pel Consell Municipal de les Dones, en què s’insta la societat a mobilitzar-se contra el masclisme

dimecres, 1 març, 2023 – 20:15


Davant de la proximitat del 8 de març, el plenari municipal ha donat suport avui a la declaració institucional, en forma de manifest reivindicatiu, aprovada pel Consell Municipal de les Dones del Prat relativa al Dia Internacional de les Dones 2023. En aquesta ocasió, s’ha volgut destacar la rellevància del principi de sororitat, que es refereix al vincle solidari entre dones i que es reflecteix en el lema escollit per a la campanya local d’enguany: ‘Juntes, més fortes’. 


La declaració assenyala la necessitat de mobilitzar-se per denunciar el sistema heteropatriarcal i masclista, així com la diversitat de les persones que surten al carrer a reivindicar el dret a viure una vida en igualtat de condicions, digna i lliure. A més, insta la societat a desfer els rols de gènere tradicionals i a avançar cap a la igualtat i el feminisme. A més, demana específicament als homes un paper actiu contra el masclisme, les violències i les desigualtats. Així mateix, a les institucions, se’ls demana seguir treballant per fer un Prat més feminista.

MAS:  L’Ajuntament del Prat manifesta el seu rebuig a la violència masclista i expressa el seu condol als familiars de la víctima


L’agenda d’activitats del municipi, des de la setmana passada i fins a finals de març, recull un ampli programa de propostes per commemorar el Dia Internacional de les Dones que es poden consultar online. Des d’entitats, centres cívics i equipaments municipals, s’organitzen tallers, xerrades, exposicions i altres activitats en clau feminista.


Línies estratègiques cap a l’alimentació sostenible


En el marc de l’aposta del Prat per promoure un sistema alimentari més sostenible i inclusiu, el ple ha aprovat la primera proposta de l’Estratègia alimentària municipal. Es tracta d’un document, fruit d’un encàrrec a la Fundació Espigoladors, que recull línies, mesures i accions estratègiques que puguin guiar les polítiques públiques relatives al sistema alimentari per fer-lo just, resilient i sostenible. Per a l’elaboració, s’han fet entrevistes a agents del municipi considerats representatius en la cadena agroalimentària local i que inclouen persones del món de l’agricultura, de l’educació agrícola, del Parc Agrari, del comerç minorista, de cooperatives de consum, de la restauració, dels menjadors escolars i de l’atenció de salut primària.

MAS:  L’Ajuntament i els agents socials del Prat han executat el 94% de l’estratègia local per fer front a l’impacte de la covid acordada fa dos anys


Al Prat ja fa anys que es treballa en la generació de projectes que integrin i promoguin els principis que recull el Pacte de Milà, signat el 2015. En aquest sentit, destaquen iniciatives com la posada en marxa del Grau Mitjà de Producció Agroecològica a l’Institut les Salines, l’establiment del Mercat de Pagès, la promoció del projecte de la Botiga Solidària i les campanyes de promoció del producte local del Parc Agrari del Baix Llobregat.


Fonaments del Consell Municipal Cooperatiu


D’acord amb el Pla d’Actuació Municipal 2020-2023, que preveu la creació del Consell Municipal Cooperatiu, avui el ple ha aprovat inicialment el reglament d’aquest nou òrgan de participació que tindrà com a objectiu enfortir les interaccions entre el sector i millorar la coordinació de les polítiques municipals de foment i suport a l’economia social i cooperativa.


Modificacions de noms


Pel que fa a canvis de nomenclatura, el plenari ha aprovat la denominació de ‘Parc de la Barceloneta’, per al parc situat entre el carrer de la Carretera de la Platja, el carrer de Narcís Baiges, la Ronda del Sud i la carretera de la Bunyola, i plaça ‘Camí de la Fàbrica’, a l’espai situat entre el carrer de la Carretera de la Marina i el passatge de Salvador Espriu.

MAS:  El cens per a les eleccions municipals ja es pot consultar


Així mateix, s’ha informat favorablement del canvi de nom de l’Institut El Prat de Llobregat pel d’Institut Rosa Ribas Parellada. L’elecció del nom ha estat fruit d’un procés participat entre tota la comunitat educativa, l’alumnat, les famílies i el professorat.


Mocions sobre memòria històrica i protecció dels animals


A petició d’algunes entitats de memòria democràtica, el ple municipal ha aprovat avui una moció sobre la il·legitimitat i il·legalitat dels tribunals franquistes i de condemna institucional de les sentències del tribunal de orden público.


Així mateix, per tal de reforçar el suport a les víctimes de violència de gènere, el plenari s’ha adherit al projecte Viopet. Es tracta d’un programa que acull, de manera temporal, els animals de companyia de dones que es troben en aquesta situació. Els recursos que les atenen no solen acceptar-hi les mascotes, que en moltes ocasions són un important suport emocional per a elles. A més, el vincle afectiu que existeix entre les víctimes i els seus animals és aprofitat molt sovint pels maltractadors per coaccionar-les o manipular-les.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorL’oficina mòbil d’Aigües de Barcelona torna aquest divendres a Cornellà
Artículo siguienteLlum verda a projectes per cuidar de les persones
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí