Inicio Actualidad La qüestió de la identitat a l’aula de teatre

La qüestió de la identitat a l’aula de teatre

Esteu aquí

Un procés de creació col·lectiu

dimecres, 27 abril, 2022 – 10:00


Des de l’espai de teatre d’Interseccions a l’Escola Honorable Josep Tarradellas, aquest curs hem proposat als nens i nenes de sisè de primària d’aquesta escola un petit taller de creació centrat l’expressió corporal, que té l’objectiu de treballar el cos com a eina d’expressió artística. Hem partit del tema de la “identitat”, ja que és una qüestió que a l’escola han abordat a través de la reflexió, amb diferents xerrades i tallers. En aquests espais es va plantejar la dicotomia “identitat virtual vs. identitat real” o “la identitat de gènere”. Aquest va ser el motor d’un petit procés de creació col·lectiva que va concloure amb una mostra on l’alumnat tractava i es relacionava amb la identitat, a través de diferents dinàmiques i propostes, totes nascudes a la classe fruit del treball en grup. 

READ  Emissió en directe del Ple municipal ordinari de juliol 2021


A l’aula es va generar debat i reflexió al voltant de diferents preguntes: sabem com som?, què ens defineix?, quines creences tenim?, en què confiem?, i quins desitjos tenim? L’alumnat va escriure textos breus a partir dels quals es donava resposta a aquestes preguntes. A partir de diferents dinàmiques de grup, vàrem posar en qüestió la confiança en un mateix, en els i les altres, en el grup, en la societat, així com atendre al respecte i descobriment de la mateixa individualitat. I així, van emergir petites càpsules expressives, amb el repte de condensar les emocions i pensaments que havien sorgit dels escrits, en imatges poètiques a través del cos. Finalment, aquestes imatges van anar creant una dramatúrgia pròpia en cadascun dels dos grups, que van prendre forma a la mostra del dia 14 de març, que  va permetre compartir el repte i el procés de cada grup entre els companys i les companyes del mateix curs. 

READ  Comença la diagnosi sobre economia circular impulsada pel projecte Ecoindústria als polígons industrials del Delta del Llobregat


Creiem en la importància del procés creatiu, de tot allò que es mou i es genera quan els nois i les noies es fan preguntes i proven de respondre-les a través de l’art. Aquest és un exemple de com podem utilitzar recursos artístics, com l’escriptura i el cos propi, per donar sortida a les emocions que un tema profund i transformador ens fa sentir. El pes estava en el procés, en el que ells/es hi aportaven i creixien passant pel cos i la paraula tot allò que sentien. Finalment, va arribar el moment de donar forma a la mostra amb la intenció de compartir amb els companys/es de l’altra classe i així aprendre plegats/des. I, també, és clar, perquè posar-se en la situació de viure-ho escènicament és enriquidor i emocionant per l’alumnat. 

READ  L’exposició "Encreuaments. L’evolució demogràfica del Prat" es prorroga fins el 3 de desembre


Tot seguit, us deixem amb una selecció de fotografies sobre la mostra realitzada el 14 de març a l’Escola Honorable Josep Tarradellas. 


- Te recomendamos -
Artículo anteriorDimarts 3 de maig, nova trobada de la Taula LGTBIQ+ del Prat
Artículo siguienteCap de setmana de festa major al barri de Fontsanta-Fatjó
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí