Inicio Actualidad Sala d’actes plena per escoltar la xerrada “El Feixisme: una experiència històrica”,...

Sala d’actes plena per escoltar la xerrada “El Feixisme: una experiència històrica”, a càrrec del doctor en història Ferran Gallego

Esteu aquí

Aquesta activitat forma part del Cicle d’activitats al voltant l’exposició “El Prat 1939. La repressió franquista”

Media Root

divendres, 22 octubre, 2021 – 13:00


El passat 18 d’octubre es va realitzar la xerrada “El Feixisme: una experiència històrica” a càrrec de Ferran Gallego professor d’Història Contemporània de la UAB, centrada en els orígens del feixisme, el context històric i com evoluciona. El ponent va fer una anàlisi de l’evolució del feixisme, des del final de la I Guerra Mundial fins a les darreries del segle XX. El professor va reflexionar, entre d’altres, sobre dues qüestions: per una banda la banalització, en els darrers anys, del terme feixisme i la familiaritat amb els símbols feixistes. I per l’altra, el debat historiogràfic, al món acadèmic, sobre la naturalesa feixista del règim format a la Guerra Civil espanyola i del franquisme. També va explicar com el feixisme creix en unes circumstàncies concretes i, com a resultat d’elles, va prenent diferents formes al llarg del segle XX.

READ  La Cooperativa Obrera de Viviendas posa la primera pedra d’una promoció d’habitatges cooperatius de lloguer assequible pionera a Catalunya


Exposició El Prat 1939. La repressió franquista


L’exposició, inaugurada el 14 d’abril, programada fins el 31 d’octubre es prorroga fins el 22 de novembre. Fins ara, l’exposició ha rebut a 1470 visitants.


En paral·lel a les activitats programades s’han planificat  visites guiades que es faran els dijous 28 d’octubre i 11 de novembre, a les 19 h. Per assistir cal inscripció prèvia enviant un correu a patrimonicultural@elprat.cat o trucant per telèfon al 934 782 858.


Activitats del mes de novembre


El 22 de novembre, xerrada Fosses comunes de la Guerra Civil: estat de la qüestió, a càrrec de l’arqueòleg i historiador Jordi Ramos. Exposarà quina és la situació actual de les fosses comunes a l’Estat espanyol, quines han estat les actuacions que s’han dut a terme, què s’està realitzant  a l’actualitat i quins són els reptes de futur en les intervencions de les fosses comunes.

READ  Setmana d'activitats per sensibilitzar la població contra la violència masclista


Per tancar el cicle, el 29 de novembre es farà una taula rodona amb els autors i autores del llibre  Les dones del Prat i la repressió franquista. L’acte s’acompanyarà d’una lectura dramatitzada d’un fragment de l’obra Preses, dirigida per Laura Giberga i la companyia Cia Ella.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorDiverses personalitats polítiques s’informen sobre el terreny dels valors del Delta del Llobregat i la importància de preservar-lo
Artículo siguienteÈxit de participació a l’espigolada popular
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí