Inicio Actualidad Comencen les activitats per commemorar el Dia d’Acció per a la Salut...

Comencen les activitats per commemorar el Dia d’Acció per a la Salut de les Dones

Esteu aquí

Totes les activitats les podreu trobar al elprat.cat/persones

dijous, 11 maig, 2023 – 14:00


El 28 de maig es commemora el Dia d’Acció per la Salut de les Dones. Per aquest motiu l’Ajuntament i les entitats de la ciutat organitzen tot un seguit d’activitats de sensibilització per visibilitzar-lo.


El programa d’activitats per celebrar el Dia de la Salut de les Dones combina activitats teòriques i pràctiques. Totes elles tenen per objectiu fer reflexionar a la ciutadania sobre com afecten els condicionants socials a la salut de les Dones i com posar-hi remei a través del benestar emocional o la connexió amb el propi cos.


Podeu consultar totes les activitats en aquest enllaç. Igualment, a continuació en teniu algunes:


  • Meditacions amb moviment, d’arreu del món en el marc de l’Aula de Salut, els Serveis Municipals de Salut Pública i Consum i el Centre de Promoció Social Francesc Palau organitzen aquest curs de quatre sessions que inicia el dijous 11 de maig, cal inscripció prèvia.

  • Cuinem al Refugi del Ribera: Cuina per la menopausa xerrada per conèixer aliments que ens ajuden durant la menopausa serà el prope3r divendres 12 de maig al CC Ribera Baixa a les 18h.

  • Caminem i aprenem sobre la salut, una caminada que sortirà dels diferents Centres d’Atenció Primària i que alternaran caminada i píndoles sobre aspectes de la salut en les dones, serà el proper dimecres 24 de maig, punt de trobada en els Jardins de Mon Racó a les 09:30 h.


Context del Dia d’Acció per a la Salut de les Dones


Avui més que mai és necessari afrontar els nous reptes socials, polítics, econòmics i culturals del nou escenari mundial i visibilitzar-ne l’impacte per a la salut integral de les dones. S’entén per salut el complet benestar físic, mental i social, i no solament l’absència de malaltia.


Històricament, s’ha accedit a l’avenç mèdic a través d’un model masculí. Actualment, l’evidència científica demostra que existeixen diferències de gènere entre els homes i les dones pel que fa a la salut, i que cal fer estudis tenint en compte aquesta variable per tal de garantir la prevenció, la major precisió en el diagnòstic i el dret de les dones a ser ateses i tractades eficientment.


En aquesta línia, la xerrada central d’aquest cicle d’activitats girarà en torn a  la prevenció dels ictus a les dones.  Serà a càrrec del Dr.  Pere Cardona. Coordinador de l’ictus de l’Hospital Universitari de Bellvitge.


Imatge de la campanya


La imatge de la campanya és a càrrec de la pratenca, Laia Ruz. Col·laboradora de l’Associació d’arts Visuals l’Atòmica.


En aquest cartell vol representar el concepte de cura, la cura a una mateixa, la cura entre les dones però també la cura cap a les altres persones. Els elements naturals en aquest cas ofereixen una mena d’ecosistema segur on nodrir-se, connectar i créixer.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorTercera i darrera sessió del curs del Servei Comunitari
Artículo siguienteFinalitza el Primavera de Llibres i Lletres 2023
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí