Inicio Actualidad Servei de salvament i socorrisme a la platja, temporada 2023

Servei de salvament i socorrisme a la platja, temporada 2023

Esteu aquí

El dissabte 6 de maig comença el servei municipal que, durant el mes de maig, estarà en funcionament els caps de setmana. Des del 3 de juny fins a l’11 de setembre de 2023, el servei es prestarà dirariament, de les 10 h a les 19 h de forma permanent i continuada a la platja

dimecres, 26 abril, 2023 – 08:45


El Servei de socorrisme i de vigilància de la platja (Can Camins, Naturista, Remolar-El Prat i la Roberta) estarà en funcionament els caps de setmana del mes de maig, començant el dia 6, i, diàriament, des del 3 de juny a l’11 de setembre de 2023 (el servei es prestarà de les 10 h a les 19 h de forma permanent i continuada a la platja).


Tasques desenvolupades


Hi ha dos espais de socors (atenció i cures): Mòdul i Centre Municipal de Vela, tres torres de vigilància, tres cadires de vigilància i deu socorristes i un coordinador.


Un resum de les tasques que el servei té assignades, a més de realitzar les cures necessàries, evacuació de persones accidentades i la intervenció immediata a persones en situació de risc o perill, són:


-La col·locació de les banderes amb diferents colors en funció de l’estat de la mar -Advertir a les persones usuàries dels riscos (especialment infants), recomanacions (com ara l’ús de protecció solar).


– Informar sobre normes d’us segons normativa aprovada a l’Ordenança municipal. -Informar a les persones usuàries que la platja i les zones de bany restaran completament lliures d’animals i objectes que puguin representar un perill.


-La senyalització mòbil de perills com ara corrents marines, fons perillosos, meduses…


-Servei d’acompanyament al bany de persones amb mobilitat reduïda


-Servei per evitar la pèrdua d’infants a la platja (polseres identificatives)


Activitats de sensibilització


Els dies 6 i 19 de juliol de 10:30 h a 13:00 h es farà l’activitat “socorrista per un dia” adreçada a infants de 6 a 12 anys on podran experimentar quina és la feina del servei de socorrisme.


Servei municipal


Aquest servei que es gestiona des dels Serveis Municipals de Salut Pública i Consum té un cost anual de 190.000 euros. Tot i que el servei que es presta és de molta qualitat i s’hi aboquen gran quantitat de recursos, és important tenir en compte, especialment en el cas d’infants, que les persones (pares, mares, familiars, persones adultes…) a càrrec, en són responsables. A qui s’adreça? Usuaris i usuàries de la platja. Temporada estiu 2022 Ja podeu consultar la memòria de la temporada d’estiu 2022 en aquest enllaç


Si necessiteu més informació, us podeu adreçar a salut@elprat.cat


Empresa prestadora actual del Servei


Servei de salvament i socorrisme que gestiona l’empresa  Proactiva


L’empresa Proactiva, prestadora actual del servei, es caracteritza, pel seu compromís en col·laborar activament en el salvament de persones refugiades a través de l’ONG Proactiva Open Arms. 


Gaudim de la natura i de l’activitat física a l’aire lliure, amb protecció solar


És fonamental utilitzar crema solar amb el factor de protecció adequat. En exposicions perllongades al sol, cal posar-se gorra, roba adequada i ulleres amb filtre solar. També cal protegir especialment els infants d’1 any i no exposar-los al sol directe durant els primers sis mesos.  Recordem aquests consells que de ben segur ens ajudaran a protegir-nos millor.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorEl Prat dona el tret de sortida a una formació sobre la gestió pública dels serveis d’aigua potable a una delegació tècnica de Cuba
Artículo siguienteDissabte 6 de maig, nova edició del Pratifolk, la festa de la cultura popular i tradicional del Prat!
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí