Inicio Actualidad Èxit de participació en la consolidada Carxofada del Prat

Èxit de participació en la consolidada Carxofada del Prat

Esteu aquí

La celebració, que enguany ha tingut especial cura de la reducció de residus, és un dels esdeveniments més importants de les Festes de la Carxofa Prat, que s’allargaran fins al 23 d’abril

dilluns, 3 abril, 2023 – 14:00


El parc del Fondo d’en Peixo va acollir ahir diumenge una nova edició de la Carxofada del Prat, un dels actes més populars de les Festes de la Carxofa,  ja convertit en tradició i que enguany ha estat tot un èxit. Organitzat per l’Ajuntament del Prat, i amb la col·laboració de l’entitat local Les Escarxofes del Prat, que va elaborar l’àpat multitudinari, l’esdeveniment va assolir una assistència de 1.200 persones i els tiquets del dinar pràcticament es van esgotar. 


Les persones assistents van poder degustar l’autèntica carxofa Prat a la brasa, acompanyada de botifarra i samfaina. En total, se’n van cuinar més de 2.000 unitats, collides als camps del Parc Agrari i servides directament per la Cooperativa Agrícola del Prat. A més, la festa va comptar amb activitats infantils i ball de tarda, que van amenitzar la jornada.


Tot i que al final de la tarda va caure un breu ruixat, les persones assistents van poder gaudir, en general, d’un dia assolellat i primaveral. Enguany, a més del gran èxit d’assistència i la qualitat dels productes oferts, la Carxofada del Prat també va destacar per haver aconseguit minimitzar la quantitat de residus generats, gràcies a l’ús d’un nou model de safata que permetia fer servir un únic recipient biodegradable per a tot l’àpat, una acció que va ser molt ben rebuda pels assistents. Així mateix, es va evitar el repartiment de les habituals ampolles d’aigua amb la instal·lació, per part d’APSA, de fonts d’aigua de xarxa.


En aquesta línia, es va fer una crida a la consciència ambiental per tal que tothom col·laborés en la separació dels residus i ajudés a mantenir l’espai net. Informadors i informadores de TESIPRAT i Fundació Catalana de l’Esplai van ajudar a qui ho necessités a fer una separació correcta. La gran implicació de les persones que hi van assistir va fer que aquest any la festa fos un èxit, no només des del punt de vista gastronòmic, sinó també des del mediambiental.


La Carxofada del Prat és una mostra més de la riquesa gastronòmica i cultural de la nostra terra i una oportunitat única per conèixer de prop els productes i les tradicions que en fan únic cada racó. Durant el mes d’abril, continuen les celebracions al voltant del productes estrella del Parc Agrari, amb la resta d’activitats de les Festes de la Carxofa Prat, que podeu consultar a elprat.cat/festescarxofa.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorS’obre la convocatòria al 39è. Concurs de Còmics de Cornellà
Artículo siguienteVÍDEO | 6 consejos para evitar robos en las autopistas catalanas
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí