Inicio Actualidad El proper divendres, 31 de març, El Prat commemorarà el Dia de...

El proper divendres, 31 de març, El Prat commemorarà el Dia de la Visibilitat Trans

dimecres, 29 març, 2023 – 12:00


El proper divendres, 31 de març, és el Dia Internacional de la Visibilitat Transgènere. Una jornada que pretén sensibilitzar contra la discriminació que pateixen les persones transgènere arreu del món i que alhora vol ser un dia de celebració i visibilització per a la seva comunitat.


Per aquest motiu, a la nostra ciutat es duran a terme diferents accions per commemorar aquest dia d’especial importància per a la comunitat LTGBI. L’objectiu és fer visible a les persones trans per tal de donar veu i suport a les reivindicacions i necessitats del seu col·lectiu.


Accions a la ciutat


El mateix divendres 31 de març, la bandera transgènere es penjarà a la façana principal de l’Ajuntament, durant tot el dia.


A les 18:30 h, a l’avinguda Verge de Montserrat, a l’altura de les Cases d’en Puig, és realitzarà la lectura d’un manifest reivindicatiu elaborat per l’entitat Orgull Pota Blava.


A la nit, la Torre de l’Aigua de la plaça Catalunya també lluirà amb els colors de la bandera trans.


A més, cal recordar que l’any passat es va inaugurar el banc amb els colors de la bandera trans a la plaça de l’Agricultura, amb l’objectiu de visibilitzar un lloc referent del municipi com és la ubicació del Servei d’Atenció Integral (SAI). Un servei de sensibilització, informació i acompanyament en matèria LGTBI per a persones i entitats.


Pla local per a la diversitat sexual, afectiva i de gènere


L’Ajuntament del Prat compta des de l’any 2020 amb un Pla per la diversitat sexual, afectiva i de gènere.


Un pla que té un objectiu doble.  D’una banda, ser un marc de referència per als diferents departaments municipals de l’Ajuntament, a l’hora d’implementar polítiques públiques incloent-hi la perspectiva de la diversitat. De l’altra, ser un pla per definir actuacions que cal desenvolupar a curt i mitjà termini en matèria de diversitat sexual, afectiva i de gènere.


Un dels aspectes recollits al pla són les commemoracions dels dies més importants dins del col·lectiu LGTBI, com per exemple, aquest Dia Internacional de la Visibilitat Trans.


Origen


El Dia Internacional de la Visibilitat Trans se celebra des de l’any 2009, quan l’activista transgènere americana Rachel Crandall va instaurar el 31 de març com a diada per donar visibilitat a les persones trans.


Tot i existir el dia Internacional de la Memòria Transexual, el 20 de novembre, aquest només fa un record de les persones transgènere víctimes de delictes d’odi. El 31 de març en canvi pretén reconèixer i celebrar la visibilitat dels membres vius de la comunitat arreu del món.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorEls Centres Cívics obren el període d’inscripció per als nous cursos i tallers de primavera-estiu
Artículo siguienteLa 25a edició de la Jornada d’Orientació Acadèmica i Professional aplega més de 250 estudiants
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí