Inicio Actualidad El Servei de Mediació celebra el seu 25è aniversari, amb nous reptes...

El Servei de Mediació celebra el seu 25è aniversari, amb nous reptes pel futur

dimecres, 9 novembre, 2022 – 20:30


El Servei de Mediació del Prat va commemorar el seu 25è aniversari el passat 3 de novembre al Cèntric Espai Cultural. La jornada va servir per fer un reconeixement a un servei pioner i referent a Catalunya i va girar entorn a una taula rodona amb l’objectiu de reflexionar sobre els reptes de futur de la cura de la convivència des de l’àmbit municipal.


La sessió va començar amb el parlament de la Tinenta d’alcaldia d’Acció Social i Comunitària, Anna Martí, que va donar la benvinguda a totes les persones assistents. Amb les seves paraules, Martí, va deixar palesa la clara i històrica aposta de l’Ajuntament del Prat per la resolució de conflictes a través del diàleg i l’acció comunitària, sent el servei de Mediació un dels seus exponents a la nostra ciutat.


També va prendre la paraula la cap del servei de Convivència, Diversitat i Cicle de Vida de la Diputació de Barcelona, Marta Solé, qui va fer un reconeixement a la trajectòria del servei, tot posant èmfasi en les constants sinergies de treballs entre l’Ajuntament i la Diputació.


Tot seguit, Xavier Jiménez, responsable del Servei de Mediació del Prat entre 1997 i 2019, va continuar amb la ponència “25 anys d’un servei pioner i referent a Catalunya”. Jiménez va explicar les bases del model a seguir del servei des dels seus inicis com són: la responsabilització individual i col·lectiva de la defensa de la convivència i l’abordament dels conflictes des d’una vesant positiva, per tal d’arribar a una solució comunitària.


A continuació, es va projectar un vídeo amb testimonis de casos atesos pel servei durant la seva trajectòria, que són només una petita part del bon treball fet per l’equip de professionals de l’Ajuntament.


Taula rodona


Després de conèixer alguns dels testimonis de les persones usuàries del servei de Mediació, Xavier Jiménez va presentar i moderar la taula rodona “Mediació, compromís i convivència: els conflictes serveixen per alguna cosa?”.


La taula va comptar amb la participació de Roberto Gimeno, mediador del Departament de Justícia de la Generalitat; Fàtima Ghailan, mediadora del servei de Mediació de Cunit; Oscar Negredo, mediador del servei de Mediació de l’Hospitalet de Llobregat; i Mònica Alberti, experta en mediació i pràctiques restauratives a l’àmbit escolar.


Durant el col·loqui, es va abordar la idea de que els conflictes són una realitat inevitable a la societat i com el punt clau es centra en la necessitat de facilitar eines a la ciutadania per a la seva gestió de forma positiva. La conversa va girar entorn a la idea de que s’han de prendre els conflictes como una oportunitat per a la millora de la convivència i com aquesta gestió pot ajudar també al disseny de polítiques públiques de forma més participativa.


L’acte va cloure amb les paraules d’Esther Garcia, regidora d’Acció Social i Drets Humans, que va voler fer un agraïment especial als participants de l’acte, els professionals que han passat i treballat en comú amb el servei i també als més de 8000 ciutadans i ciutadanes que han passat pel servei durant els 25 anys d’existència.


 


Relatoria gràfica


A continuació, podeu veure les fotografies de l’acte i també el vídeo que va realitzar El Prat TV durant la jornada.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorEl Prat referma el seu compromís contra les violències masclistes abans del 25N
Artículo siguienteAna Maiques parla de neurociència al Cornellà Creació
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí