Inicio Actualidad El ple del Prat aprova una moció pel dret fonamental a la...

El ple del Prat aprova una moció pel dret fonamental a la seguretat i contra l’alarmisme i les fake news

Esteu aquí

La moció demana que el diagnòstic sobre la situació de seguretat a la ciutat parteixi d’anàlisis rigoroses i no es basi en rumors o falses informacions. Les dades policials presentades a la darrera Junta Local de Seguretat constaten que la situació de seguretat al Prat ha millorat respecte al context de prepandèmia, tot i que s’aposta per seguir avançant en aquesta matèria, aprofitant el potencial de les tecnologies o demanant una major presència dels Mossos d’Esquadra a la ciutat

Imatge d’arxiu

dimecres, 1 juny, 2022 – 19:15


El ple municipal del Prat, celebrat aquest dimecres 1 de juny, ha aprovat una moció pel dret fonamental a la seguretat i contra l’alarmisme i les fake news, presentada per tots els grups municipals (el Prat en Comú, el PSC, ERC i Podem) menys el de Ciutadans. De fet, la moció aprovada s’ha presentat com a esmena a la totalitat a un text presentat per C’s, que ha decaigut en aprovar-se el text de la resta de grups.


La moció demana que el diagnòstic sobre la situació de seguretat a la ciutat parteixi d’anàlisis rigoroses i no en base a fake news, informacions no contrastades o rumors que puguin conduir a l’alarmisme sense fonaments. Entre les anàlisis rigoroses, se citen, entre d’altres, l’aportada el passat 27 d’abril per la Junta local de seguretat, que anualment aplega els representants dels diferents cossos policials que actuen al Prat (Policia local, Mossos d’Esquadra, Policia Nacional i Guàrdia Civil). La darrera junta va concloure que la situació de seguretat al Prat va millorar l’any 2021 respecte al context de prepandèmia, com mostren diversos indicadors, com ara la davallada del 28,6% i del 12,2% de les infraccions penals i de les detencions a la ciutat, respectivament, entre 2019 i 2021.


La moció reconeix, a més, la tasca dels cossos de seguretat per fer possible aquesta millora dels indicadors, alhora que constata la necessitat de seguir treballant per front als continus reptes en aquesta matèria. En aquest sentit, es reclama a la Generalitat que reforci la presència dels Mossos al Prat, cosa que se sumaria a la voluntat de la policia local de seguir renovant la plantilla, per la qual cosa té prevista una convocatòria per seleccionar 11 nous i noves agents.


Un altra demanda de la moció aprovada avui és la constitució d’una taula de treball per valorar la instal·lació de càmeres de videovigilància en diversos punts de la ciutat, una possibilitat que ja va començar a estudiar l’any 2019 la policia local, per instrucció del govern municipal. A més, es continuaran aprofitant les oportunitats de les TIC en aquesta matèria de seguretat, com es fa ja amb l’APP de seguretat ciutadana, que permet a qualsevol veí o veïna notificar a la policia local amb immediatesa qualsevol incidència o emergència.


El text de la moció insta alhora el poder judicial a convertir un dels cinc jutjats d’instrucció de la ciutat en un jutjat especialitzat en els fets delictius identificats a l’aeroport i al port, una part del qual es troba al terme municipal del Prat. A propòsit dels fets delictius que produeixen en aquestes dues grans infraestructures, es demana al Ministeri de l’Interior que segregui les dades de criminalitat del nucli urbà del Prat de les que de l’aeroport i el port, per no donar una imatge esbiaixada de la situació de seguretat a la ciutat.


També s’insta als mitjans de comunicació a informar amb rigor sobre aquesta qüestió i a reprovar aquells grups o representants polítics que difonguin conscientment dades errònies o inexactes de la seguretat a la ciutat per interessos partidistes.


Manifest pel Dia Mundial de Presa de Consciència de l’Abús i el Maltractament en la Vellesa


D’altra banda, el ple municipal ha aprovat avui per unanimitat el Manifest del Dia Mundial de Presa de Consciència de l’Abús i el Maltractament en la Vellesa (15 de juny), del Consell Consultiu de la Gent Gran del Baix Llobregat. La moció demana, entre d’altres qüestions, aprovar una llei catalana i estatal per protegir els drets de la gent gran; que es destinin els recursos necessaris per prevenir, detectar i intervenir en situacions de maltractament d’aquest col·lectiu; crear un observatori especialitzat en el tema; o garantir el correcte funcionament dels centres d’atenció a la gent tant públics com privats.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorEl ple del Prat aprova destinar 1,6 milions d’euros extra, principalment a reforçar els ajuts d’activitats d’estiu i extraescolars i ampliar l’habitatge social
Artículo siguienteVoleu un exemplar de l’obra guanyadora del XI Premi literari Delta?
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí