Inicio Actualidad El ple del Prat aprova destinar 1,6 milions d’euros extra, principalment...

El ple del Prat aprova destinar 1,6 milions d’euros extra, principalment a reforçar els ajuts d’activitats d’estiu i extraescolars i ampliar l’habitatge social

Esteu aquí

L’Ajuntament destinarà 1 milió d’euros a comprar immobles per sota de preu de mercat, a partir de l’exercici del dret de tanteig i retracte, per tal de seguir ampliant el parc d’habitatge social. També, es destinaran 214.000 euros a reforçar els ajuts per a les activitats d’estiu de 2022 i les extraescolars del curs vinent, davant del notable increment de les matrícules per realitzar-les

Imatge d’arxiu

dimecres, 1 juny, 2022 – 18:30


El ple municipal del Prat d’aquest dimecres 1 de juny ha aprovat destinar 1,6 milions d’euros extra, principalment a reforçar els ajuts per a activitats d’estiu i extraescolars i seguir ampliant el parc d’habitatge social.


Concretament, s’ha aprovat inicialment una modificació de crèdit per un import total de 1.608.728 euros amb el vot favorable de l’equip de govern i Podemos i l’abstenció d’ERC i C’s. La major partida, 1.025.000 euros, es destinarà a la compra de pisos per sota del preu de mercat per destinar-los a seguir ampliant el parc d’habitatge social de la ciutat.  L’Ajuntament farà aquesta compra a partir de l’exercici del dret de tanteig i retracte, que dona preferència a l’administració per adquirir immobles en venda. A propòsit d’aquest tema, el ple també ha tornat a aprovar avui inicialment la modificació del Pla general metropolità necessària per delimitar el Prat com a àrea subjecta al dret de tanteig i retracte, després d’estimar parcialment una al·legació presentada pel grup municipal de Podemos, que implica ampliar les parcel·les del Prat on es podrà exercir aquest dret. Aquesta modificació ha comptat amb el vot favorable de tots els grups, excepte de C’s, que s’hi ha abstingut.

READ  El Carnaval del Prat se celebrarà del 24 de febrer al 2 de març


La segona major partida de la modificació de crèdit, de 214.000 euros, es destinarà al lleure socioeducatiu i servirà per fer front al notable increment de la matriculació a les activitats d’estiu de 2022 i a les extraescolars del curs vinent, que s’ha traduït en un augment dels ajuts per realitzar-les i garantir la igualtat d’oportunitats per accedir-hi. Així per exemple, en el cas de les activitats d’estiu, el nombre de sol·licituds ha augmentat des de les 1.235 de l’any 2021 fins a les 1.575 d’enguany. El nombre d’ajuts atorgats per realitzar-les també ha passat de 921 a 1.159 en el mateix període.


Modificació de les ordenances fiscals per instaurar la gratuïtat als 2 anys de les escoles bressol


Avui, el ple municipal també ha adequat les seves ordenances fiscals a la gratuïtat de l’escola bressol als 2 anys establerta per la Generalitat de Catalunya de cara al curs 2022-2023. El ple ha aprovat provisionalment per unanimitat la modificació de l’ordenança fiscal corresponent (ordenança fiscal número 18) per fer-ho possible. A més, cal recordar que al Prat s’ha modificat el sistema municipal de tarifació social de les escoles bressol, perquè se’n puguin beneficiar més famílies i per ajustar més l’import abonat als ingressos de cada llar.

READ  Trobada comunitària per potenciar el projecte Antenes


Més passes endavant per regular els jocs d’atzar al Prat


Durant la sessió plenària d’avui, han seguit avançant, a més, els tràmits per regular els jocs d’atzar i les associacions de fumadors al Prat. El passat gener, es va aprovar inicialment la modificació del pla general metropolità necessària per fer-ho possible i, després del període d’al·legacions, avui s’ha aprovat de forma provisional per unanimitat. A l’espera de l’aprovació definitiva, que és el proper i darrer pas perquè la normativa es faci efectiva, seguirà suspesa la concessió de llicències d’establiments d’aquest tipus, que ja es va implementar a principis de 2021 a la ciutat.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorModa ecológica en Málaga: mejores tejidos para bebés con dermatitis atópica
Artículo siguienteEl ple del Prat aprova una moció pel dret fonamental a la seguretat i contra l’alarmisme i les fake news
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí