Inicio Actualidad Els Premis Ciutat de Cornellà 2022 posen en valor el talent i...

Els Premis Ciutat de Cornellà 2022 posen en valor el talent i el progrés social

El 29 d’abril se celebrarà a L’Auditori de Cornellà la gala del lliurament dels Premis Ciutat de Cornellà 2022. Són un reconeixement públic, de caràcter biennal —tot i que en aquest cas, aquesta edició s’ha retardat un any per la pandèmia—, a persones, entitats i empreses locals que contribueixen amb la seva tasca diària a la llibertat, la igualtat, la solidaritat, el progrés i/o el civisme de la nostra ciutat. 

Aquesta és la dotzena edició de la convocatòria, i les candidatures, que han estat proposades per persones i entitats, han valorades per un jurat format per representants de la ciutadania i dels diferents grups polítics municipals. En cadascuna de les cinc categories, Acció Cívica, Economia, Humanitats, premi Especial i premi d’Honor, s’atorga un reconeixement individual i un de col·lectiu.

Premis Ciutat de Cornellà: recull històric

Normativa, bases reguladores i acord d’aprovació

Premis Ciutat de Cornellà de Llobregat 2022

PREMI D’HONOR CIUTAT DE CORNELLÀ
Laureà Palmer Juan. Home de teatre i gestor cultural reconegut, que ha contribuït al llarg de la seva dilatada carrera professional i personal a renovar i a vertebrar el paisatge cultural de Cornellà. Va ser director de L’Auditori de Cornellà durant 24 anys i un dels membres fundadors de la companyia Els Comediants. També ha treballat amb Els Joglars i ha estat educador teatral i promotor cultural a diferents associacions i institucions amb què ha col·laborat.

Col·lectiu de Serveis Essencials COVID-19 de Cornellà. La crisi pandèmica ha motivat la implicació de diferents col·lectius professionals i socials, des del sector de la salut, passant per Serveis Socials, empreses de lliurament de productes i societat civil. El reconeixement i conclusió d’aquesta etapa reforça la col·laboració social.

PREMI D’HUMANITATS
Núria González Cuesta. És una exalumna de l’Institut Francesc Macià, que ha dissenyat un programa informàtic que pot identificar si una lesió de la pell és melanoma o no, amb una precisió del 94 %.
Escola Anselm Clavé. És una de les escoles més antiga del municipi i enguany celebra el seu centenari. La seva creació va ser fruit de la necessitat de places escolars en un moment d’explosió demogràfica arran del desenvolupament de la indústria local.

PREMI D’ACCIÓ CÍVICA
Emilio Gómez Pérez. Nascut a Cornellà, rep aquest premi com a fundador i president de la Societat Musical la Unió. L’entitat té presència en les activitats culturals i musicals de Cornellà des de fa més de 30 anys.
Associació Botiga Solidària de Cornellà. Neix fruit de l’esforç de diferents entitats i associacions i de l’Ajuntament per crear un recurs de distribució d’aliments que dignifiqui i faci equitativa la resposta a les persones en situació de vulnerabilitat.

PREMI D’ECONOMIA
Matías Polo Palau. Emprenedor i fundador del Club Delfos, el març de 1982. Són 40 anys de vida empresarial, amb una perspectiva de futur de millora i d’aportació al teixit econòmic, esportiu i social de Cornellà i del Baix Llobregat.
Forn de Pa Massana. És un negoci familiar, establert a la nostra ciutat des de fa 90 anys, dedicat a l’elaboració i venda de pa. Actualment, és la 4a generació d’aquesta nissaga d’artesans forners qui encapçala el projecte, amb la Magda i el Francesc.

PREMI ESPECIAL CIUTAT DE CORNELLÀ
Carol Rodríguez Colás, Marina Rodríguez Colás i Eva Murgui. Les tres creadores de la pel·lícula “Chavalas” han donat ressò a la ciutat de Cornellà a través de la seva obra.
Fundació Privada per a la Recerca i Docència Sant Joan de Déu. És una entitat creada el 2002 per donar cobertura a l’activitat d’investigació que es realitza, tant en l’àmbit biomèdic com en el social, a l’hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, al Parc Sanitari San Joan de Déu i a altres centres.


- Te recomendamos -

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí