Inicio Actualidad Cornellà reforça els dispositius de protecció de la seguretat ciutadana

Cornellà reforça els dispositius de protecció de la seguretat ciutadana

L’Ajuntament de Cornellà ha fet un important esforç en el darrer exercici per potenciar les polítiques de seguretat i convivència, amb l’ampliació de la plantilla de la Guàrdia Urbana amb 12 agents nous, la incorporació de vehicles més eficients i nous equips de treball, i també el reforç d’alguns serveis de protecció de la seguretat ciutadana.

En aquesta línia, aquest any 2022 el pressupost municipal destinat a seguretat ciutadana i Guàrdia Urbana ha augmentat un 35% respecte de l’exercici anterior, i arriba fins als 1.349.575 euros. Això exemplifica l’aposta prioritària per les polítiques de seguretat que ha vingut fent l’Ajuntament de Cornellà en els darrers anys.

Llegir la nota de premsa completa

La principal novetat és que la Unitat de Seguretat Ciutadana (USC) ha passat d’un a dos equips operatius. Amb l’ampliació, passen a formar part de l’USC deu agents, dos caporals, dos K-9 (gossos especialitzats) i els seus dos guies, que també son agents del cos. Les unitats sumaran fins a 68 hores de presència al carrer els set dies de la setmana, i ampliant els seus objectius a altres zones e la ciutat -en especial a les zones d’oci nocturn el cap de setmana.

També disposaran de nous recursos tècnics i equipaments: vehicles, armilles, escuts de protecció, dispositiu de gravació d’àudio/vídeo, drons, dispositius electrònics de control (DEC)… En total podran fer ús d’un vehicle furgoneta, 2 motocicletes, un vehicle adaptat per portar els gossos i 2 vehicles SUV per a permetre una actuació més àgil en determinats carrers. 

El dispositiu Guàrdia de Barri, especialitzat en l’atenció de proximitat a la ciutadania i comerços, disposa des de finals de 2021 d’un caporal i 14 agents (dos més que fins ara), que cobreixen 14 sectors específics pels diversos barris de Cornellà. En aquest cas, actuen al carrer de dilluns a divendres, amb torn partit (matins de 8.00 a 12.15 hores i tardes de 16.00 a 20.15 hores).

Un altre equip que s’amplia és el de la Unitat de Convivència (UCO). Està formada per quatre agents més un responsable, i s’especialitza en la resolució de conflictes, amb especial atenció a les problemàtiques de les comunitats de veïns. Entra dins d’aquest àmbit el seguiment de casos d’ocupacions, així com inspeccions administratives, i la coordinació de l’acció de la Guàrdia Urbana amb altres forces i cossos de seguretat. 

A més, s’ha incorporat al cos un nou agent K-9, és a dir, un gos especialitzat que, amb la guia d’un agent pren part en diverses intervencions per a les quals ha estat entrenat, com per exemple la localització d’estupefaents. Així, la Guàrdia Urbana disposa ara de dos gossos que formen la unitat canina, inclosa en la Unitat de Seguretat Ciutadana.

I una altra novetat és el nou servei denominat ALBATROS, en el qual un vehicle ocupat per un/a Mosso/a i un/a Guàrdia Urbà/na patrullen amb l’objectiu principal de vetllar per la seguretat de les dones, independentment del grau d’afectació que cada situació pugui suposar, en l’àmbit de l’oci nocturn.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorArriba la 25a edició del recull de poemes i relats breus de Sant Jordi de la gent gran
Artículo siguienteEn marxa les Jornades Tècniques d’FP
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí