Inicio Actualidad Truites i més truites per celebrar Dijous Gras, el primer dia del...

Truites i més truites per celebrar Dijous Gras, el primer dia del Carnaval del Prat

divendres, 17 febrer, 2023 – 15:30


El Carnaval del Prat ja ha començat, amb moltes ganes de menjar i bones viandes, seguint el mandat de la Gola, pecat que regnarà durant aquest Carnaval. Les truites han estat presents durant tots els actes programats per celebrar Dijous Gras.


Al matí s’ha celebrat al Mercat Municipal el Concurs de Truites de Carnaval. Molta imaginació i ingredients sorprenents per tal de guanyar el premi a la millor truita del Carnaval: truites d’arròs amb llet, de moniato, de sardines… fins i tot una decorada amb fotografies familiars! Amb 35 truites presentades, el jurat ha atorgat els següents guardons:


  • Premi a la millor truita per “Truita del Pau”, del Pau i Maria Alarcón: amb ingredients senzills (patates, ous, ceba, oli i sal) però tan deliciosa que només tastar-la, el jurat ha considerat que era la millor de totes.

  • Premi del Mercat Municipal a la truita més gustosa per “Truita blava tofonera”, de la Mercè Rius.

  • Premi Palmira Domènech a la truita més creativa, per “Mar de la bahía”, de Jessica Paz.

  • Premi Mercat Municipal a la participació, que se sortejava entre totes i tots els participants, se’l va endur la UEC (Unitat d’Escolarització Compartida), que fa un taller de cuina al Centre Cívic Palmira Domènech.


A la tarda, més truites a la Truitada Popular de jardins de la Pau. Les dones de la Casa de Andalucía i els grups de joves de la ciutat, amb molta traça i bona mà per a la cuina, han preparat gairebé 2.000 truites amb els ous Pota Blava cedits per la Granja Torres.


Els més petits de la casa han quedat encantats amb les propostes més familiars: els jocs gegants, la mostra de truites infantil i juvenil, taller de pintacares i treballs manuals… La música i l’animació ha anat a càrrec de la Xaranga de la Casa de Aragón i les Autoritats del Carnaval.


A les 18 h, el ninot de Carnestoltes sortia en processó pels carrers del Prat per anunciar a tothom que ja és Carnaval al Prat i que la festa està assegurada durant set dies. Després de la cercavila, ha estat rebut a la plaça pel foc de Ball de Diables.


I per fi el moment més esperat! Les Autoritats del Carnaval han pujat a l’escenari per inaugurar la plaça de la Gola i llegir a tots els presents el pregó d’inici del Carnaval.


La Gola ja regna al Carnaval del Prat! Visca el Carnaval del Prat!


Podeu veure el recull fotogràfic de la jornada de Dijous Gras: 

Dijous Gras. Carnaval 2023
READ  ÚLTIMA HORA | Tragedia en Santa Coloma: fallece el niño de dos años herido en un incendio

- Te recomendamos -
Artículo anteriorEl Prat de Llobregat obté més de 6,5 milions d’euros per a projectes innovadors d’Acció Social
Artículo siguienteJuntes pel 8M: torna el cicle En Femení al Ribera
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí