Inicio Actualidad Tret de sortida a la programació del 25N, Dia Internacional per a...

Tret de sortida a la programació del 25N, Dia Internacional per a l’eliminació de les violències masclistes

dimecres, 10 novembre, 2021 – 13:15


El 25 de novembre se celebrarà el Dia internacional per a l’eliminació de les violències masclistes.


Enguany, el programa de Feminisme i LGTBI de l’Ajuntament ha preparat una programació marcada per la conscienciació i la mobilització ciutadana amb l’objectiu de posar de manifest les opressions per qüestió de gènere i les múltiples violències exercides envers les dones.


Amb aquesta campanya de denúncia i de sensibilització, la nostra ciutat continua amb el seu ferm compromís de lluitar contra aquesta xacra que implica una greu vulneració dels drets humans.


La campanya s’articularà sota el lema “Diem prou a les violències masclistes” i pretén que a través de les seves accions es pugui aconseguir deixar de reivindicar aquest dia. Sinònim de que la igualtat de gènere ha posat fi a les violències masclistes.


Activitats programades


El programa d’activitats del 25N està liderat pel programa de Feminisme i LGTBI i s’ha elaborat conjuntament pel Consell de Dones, entitats de la ciutat i diferents departaments municipals. El podeu consultar al següent enllaç.  


El dimecres 24 de novembre a les 18 h es durà a terme al Centre Cívic Sant Jordi – Ribera Baixa la xerrada “Violència Vicaria”. Activitat central del 25N a càrrec de Lorena Garrido, professora associada de Filosofia del Dret i integrant del Grup Antigona.


El mateix dia 25 de novembre es duran a terme diferents activitats. Al matí, a la plaça Catalunya es durà a terme “Posa’t al seu lloc”, una composició artística sorgida del Consell Municipal de Dones i del col·lectiu feminista local Vidues08820 que pretén visibilitzar les violències masclistes i propiciar una reflexió ciutadana al respecte.


A les 18:30 h a la mateixa plaça, es realitzarà l’acte central amb la lectura del Manifest per part del Consell de les Dones, una lectura dramatitzada del col·lectiu #enfemeni i diferents representacions artístiques locals.


El jovent de la ciutat també hi participa


Hi haurà activitats especialment adreçades a les persones més joves de la ciutat. Un exemple és ”Desmuntar la selfie”, una proposta on es revisaran algunes imposicions socials de la imatge i es realitzarà una pràctica creativa per explorar els potencials expressius de l’autorepresentació.


- Te recomendamos -

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí