Inicio Actualidad Tret de sortida a la programació del 25N, Dia Internacional per a...

Tret de sortida a la programació del 25N, Dia Internacional per a l’eliminació de les violències masclistes

dimecres, 10 novembre, 2021 – 13:15


El 25 de novembre se celebrarà el Dia internacional per a l’eliminació de les violències masclistes.


Enguany, el programa de Feminisme i LGTBI de l’Ajuntament ha preparat una programació marcada per la conscienciació i la mobilització ciutadana amb l’objectiu de posar de manifest les opressions per qüestió de gènere i les múltiples violències exercides envers les dones.


Amb aquesta campanya de denúncia i de sensibilització, la nostra ciutat continua amb el seu ferm compromís de lluitar contra aquesta xacra que implica una greu vulneració dels drets humans.


La campanya s’articularà sota el lema “Diem prou a les violències masclistes” i pretén que a través de les seves accions es pugui aconseguir deixar de reivindicar aquest dia. Sinònim de que la igualtat de gènere ha posat fi a les violències masclistes.


Activitats programades


El programa d’activitats del 25N està liderat pel programa de Feminisme i LGTBI i s’ha elaborat conjuntament pel Consell de Dones, entitats de la ciutat i diferents departaments municipals. El podeu consultar al següent enllaç.  


El dimecres 24 de novembre a les 18 h es durà a terme al Centre Cívic Sant Jordi – Ribera Baixa la xerrada “Violència Vicaria”. Activitat central del 25N a càrrec de Lorena Garrido, professora associada de Filosofia del Dret i integrant del Grup Antigona.


El mateix dia 25 de novembre es duran a terme diferents activitats. Al matí, a la plaça Catalunya es durà a terme “Posa’t al seu lloc”, una composició artística sorgida del Consell Municipal de Dones i del col·lectiu feminista local Vidues08820 que pretén visibilitzar les violències masclistes i propiciar una reflexió ciutadana al respecte.


A les 18:30 h a la mateixa plaça, es realitzarà l’acte central amb la lectura del Manifest per part del Consell de les Dones, una lectura dramatitzada del col·lectiu #enfemeni i diferents representacions artístiques locals.


El jovent de la ciutat també hi participa


Hi haurà activitats especialment adreçades a les persones més joves de la ciutat. Un exemple és ”Desmuntar la selfie”, una proposta on es revisaran algunes imposicions socials de la imatge i es realitzarà una pràctica creativa per explorar els potencials expressius de l’autorepresentació.

Artículo anteriorMor Josefina Puigpelat Ros, ‘Teresina’, Premi Ciutat del Prat 2011
Artículo siguienteLes entitats del Prat presenten els seus projecte més singulars al Consell Municipal de Serveis Socials
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos.