Inicio Actualidad Un any de celebracions

Un any de celebracions

Esteu aquí

El 2022 s’ha celebrat el centenari de la Ramona Via i Joan Rof Codina, ha estat escollit científic gallec de l’any .

dimarts, 20 desembre, 2022 – 10:30


Amb motiu d’aquestes celebracions s’han realitzat uns actes que reconeixem ambdues figures.
Ramona Via va ser infermera, llevadora, activista cultural, mestra de català i escriptora. Enguany s’ha celebrat el centenari del seu naixement i són diversos els actes que s’han dut a terme amb motiu de la commemoració d’aquesta data. Nascuda a Vilafranca del Penedès, Ramona Via va rebre importants reconeixements per la seva trajectòria personal, professional i literària. Així, entre d’altres destaca el nomenament de filla predilecta de la seva ciutat natal i de filla adoptiva del Prat, la ciutat on va residir durant la major part de la seva vida. El centre d’atenció primària inaugurat l’any 1998 duu el seu nom pel seu paper en la millora de la sanitat, en especial de les dones del Prat. Podeu veure els actes realitzats aquí.

MAS:  Sant Ildefons, una historia compartida a Cornellà
Per altra banda, el pratenc Joan Rof Codina (1874-1967) ha estat escollit per la Real Academia Galega de Ciencias com a Científic Gallec 2022. L’Ajuntament del Prat s’ha sumat als actes d’homenatge participant en la comissió organitzadora d’activitats de reconeixement de Rof, que l’any 1957 va ser distingit amb el títol de Fill Predilecte del Prat. Joan Rof Codina va ser un dels principals impulsors de la veterinària a l’Estat espanyol durant la primera meitat del segle XX. A Galícia, va contribuir notablement a modernitzar el sector agropecuari. Podeu veure els actes realitzats aquí.
En ambdós casos s’ha realitzat un vídeo biogràfic dels homenatjats, Ramona Via i Joan Rof Codina.

MAS:  T'animes a fer voluntariat al LECXIT?


- Te recomendamos -
Artículo anteriorMés de 7.000 persones han gaudit de “Sant Ildefons, una història compartida”
Artículo siguienteConsells a tenir en compte davant l’alerta per sequera
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí