Inicio Actualidad Cornellà celebra el dia de l’Orgull LGTBIQ+, la festa de la diversitat...

Cornellà celebra el dia de l’Orgull LGTBIQ+, la festa de la diversitat i la inclusió

A Cornellà enguany commemorem el Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ+, amb una jornada plena de color, música i cultura que tindrà lloc al parc de la Ribera el divendres 30 de juny i que compta amb la col·laboració del Centre Comercial Splau.

La celebració començarà a les 12 h amb la projecció gratuïta de la pel·lícula ‘Con amor, Simón’, als cinemes Kinepolis FULL de l’Splau. El film, dirigit per Greg Berlanti, narra la història de Simon Spier (Nick Robinson), un adolescent que no s’atreveix a explicar al seu entorn que és gai. Les coses canvien quan comença a intercanviar missatges per Internet amb un noi anomenat Blue i un dels seus correus electrònics cau en mans equivocades. El centre comercial ha llançat un sorteig per a gaudir de la pel·lícula de forma gratuïta.

MAS:  Inscripcions obertes per a la XL Cursa Popular del 10 d'octubre

A la tarda, els assistents podran gaudir del talent de l’artista Laura Zalacain i d’un grup de joves del Baix Llobregat, que crearan un mural des de zero per donar visibilitat als diferents tipus d’amor i a la igualtat de drets, amb la col·laboració de la botiga de manualitats Milbby de l’Splau. Posteriorment, el mural serà donat a l’Ajuntament per exposar-lo en un espai públic de la ciutat.

De 18.30 a 21 h, a la zona del parc de la Ribera se situarà una carpa d’orientació i assessorament del Servei d’Atenció Integral LGTBI de l’Ajuntament de Cornellà (SAI DECOLORS). L’equip del SAI oferirà atenció i acompanyament a totes les persones que ho desitgin en l’àmbit de la diversitat afectiva, sexual i de gènere. A més, s’hi celebraran jocs i tallers al voltant d’aquesta temàtica.

MAS:  El Festival de Música De Prop acosta la cultura musical al carrer

El dia 28 de juny, es commemora el 50 aniversari dels fets esdevinguts el 28 de juny de 1969 a Nova York, quan la població LGBT va sortir al carrer arran d’una intervenció de la policia en el bar gai de Stonewall Inn. Va ser la primera vegada que el col·lectiu gai es rebelava de manera contundent contra la situació de repressió institucional i social que es vivia; gairebé en tres dies de disturbis es va ocasionar una autèntica batalla campal. Aquest fet va propiciar triar aquest dia com a fet reivindicatiu i festiu per l’alliberament lgtbi.

Activitats programades, 30 de juny

  • 12:00 h. Visionat pel·lícula“Con amor Simón”.

Entrades al link:  https://unibailrodamcofr.qualifioapp.com/quiz/1234956_216/splausorteoentradascinelgtbiconamorsimon.html 

  • 17:00 h. Pintada col·lectiva mural LGBTI+.
  • 18:30 h. Espai amb carpes situat a l’entrada principal de l’Splau.
      • Carpa SAI DECOLORS: Informació del servei, orientació, jocs…
      • Carpa Maquillatge de cara LGBTI
MAS:  L'Ajuntament de Cornellà redueix el consum municipal d'aigua

Decolors és el departament de l’Ajuntament de Cornellà des del qual es desenvolupen les polítiques municipals en matèria de diversitat sexual, afectiva i de gènere.El programa DeColors – Cornellà Ciutat Diversa de l’Ajuntament de Cornellà es va crear arrel de la implementació de la Llei 11/2014 del 10 d’octubre per a garantir i vetllar per la protecció dels drets de persones lesbianes, gais, bisexuals, trans i intersexual. 

Consulta tota la informació en AQUEST ENLLAÇ

 


- Te recomendamos -
Artículo anterior¿Hasta cuándo durará la ola de calor en Baix Llobregat?
Artículo siguienteL’horari d’ús dels patis oberts canvia durant el mes de juliol
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí