Inicio Actualidad Les propostes literàries del Cicle Primavera de llibres i lletres nodreix el...

Les propostes literàries del Cicle Primavera de llibres i lletres nodreix el Pratilletres

Esteu aquí

Notable creixement del Pratilletres cada temporada en autors i llibres

dijous, 18 abril, 2024 – 10:00


El Cicle de Primavera de llibres i lletres i el Pratilletres, dos enfocaments que comparteixen l’objectiu de fomentar la lectura i l’escriptura i divulgar la diversitat creativa de la ciutat. Ambdós projectes venen emmarcats dins del Foment de la Lectura.


El Patilletres, recull d’autors locals, cada cop més consolidat


Per fer una mica de memòria, el Pratilletres és un recull d’autors locals i de les seves obres literàries, divulgatives, d’investigació o d’imaginació. La majoria s’adrecen a un públic adult, encara que cada cop s’incorporen més obres dirigides a un públic infantil.

MAS:  Arrenca la campanya de vacunació de la grip


La pàgina web mostra els autors en ordre alfabètic pel seu primer cognom. Clicant a sobre, s’obre una finestra amb la informació sobre la seva obra i vida. El Pratilletres pretén ser un expositor virtual en continu desenvolupament. L’actualització de la informació seria impossible sense les aportacions dels autors i/o del seu entorn.


El Prat com a eix vertebrador per la més d’una vintena d’obres publicades al voltant del cicle


Novel·listes, poetes, historiadors, divulgadors científics han regat de noves obres llibreries, equipaments i espais públics dins del cicle Primavera de Llibres i Lletres.


Com a novetat, aquest any la publicació infantil ha estat present a diferència de la temporada anterior. Obres com Balls de Carnestoltes del Prat de Llobregat, de Lluís Higueras; Facundo el Cuentaestrellas, de Yolanda Pacheco sobre com encarar la tristor o el disgust a Posa emocions a la poesia, d’Alba Sorlozano.

MAS:  Cornellà es torna a omplir de còmics


Gairebé una desena de novel·les de temàtiques molt diferents han sortit a la llum aquest any: ciència-ficció, relats personals i intimistes, romàntic, drama, o crítica social al bullying com a tema principal a El tormento de la mariposa, de David Novelles.


Aquesta edició destaca per un augment en publicacions dins de l’apartat no-ficció. Històries variades que van des de l’experiència en la criança dels fills, retrospectiva de les novel·les juvenils dels anys 80 i, fins i tot, un tractat de medicina, Tromboembolismo venoso en el paciente hospitalizado por causa médica. Situaciones especiales, de Juan Carlos Villalba.


La creació poètica es manté estable i creixent cada any. Els poemaris de Mariano Martínez, Francisco José Mora o Carlos Alabedra van des de la més tendra relació pare-fill, el poder dels sentiments fins a la lluita amb crits desesperats.

MAS:  Teatre infants a L'Escola d'Arts en Viu


Per a més informació, totes les propostes s’engloben al web del cicle: elprat.cat/primaverallibresilletres.


Serveis actius de la Biblioteca   


El servei de préstec EBiblio ofereix llibres, revistes i pel·lícules en format electrònic, així com la consulta del fons bibliogràfic al catàleg col·lectiu Aladí i  al catàleg AtΣna.


Són diverses les vies de comunicació a través del correu de la biblioteca b.prat.am@diba.cat, al telèfon 933 705 152, les xarxes socials, Facebook i Instagram i al web de la biblioteca.


 


- Te recomendamos -
Artículo anteriorL’holografia a l’institut Esteve Terradas
Artículo siguienteFecha, horario y programa completo de la romería en Baix Llobregat
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí