Inicio Actualidad Cornellà es torna a omplir de còmics

Cornellà es torna a omplir de còmics

Després d’una edició amb exposicions però sense activitats presencials, aquest 2021 torna la Mostra  del Còmic de Cornellà a tota màquina i a tota vinyeta amb diferents propostes per gaudir d’aquest art durant el mes de novembre a sales i a altres espais de  la ciutat. Ens podrem endinsar en el món del còmic amb activitats per a tots els públics, exposicions, tallers, xerrades i lectures, entre d’altres.

Com sempre, la Mostra reuneix tant els treballs d’autors consagrats i novetats com diferents espais d’aprenentatge i de difusió de l’obra de persones que comencen a introduir-se en aquest món. Es podrà visitar una exposició dedicada a Josep Homs (també autor del cartell de la Mostra), una dedicada a Jaime Martín i els seus còmics protagonitzats per tres generacions de la seva família, l’exposició sobre “Herois de còmic i heroïnes”, una altra per a la reconeguda autora del fanzine ‘US’ Sara Soler, o els treballs d’escultura digital dels alumnes de l’Escola Joso.

L’acte central de la Mostra té lloc el divendres 5 de novembre al Castell de Cornellà. S’inaugura l’exposició dels treballs guanyadors del 37è Concurs de Còmics Ciutat de Cornellà, es lliuren els premis als seus autors i autores, i també es farà entrega del 28è Premi Ivà a la historietista professional Bea Tormo.

Consulta totes les activitats a l’agenda

 Descarrega el programa complet de la Mostra del Còmic 2021 

 

Segueix tota l’actualitat a:  @cornellacomic


EXPOSICIONS DESTACADES

EL CASTELL

Del 5 al 28 de novembre. Dilluns a divendres de 10 a 14 h i de 17 a 20 h, i  diumenges i festius de 10 a 14h

EXPOSICIÓ del 37è Concurs de Còmics ‘Ciutat de Cornellà’

Aquesta exposició dóna a conèixer els treballs guanyadors i finalistes del 37è Concurs de Còmics “Ciutat de Cornellà”, on el jovent creador fa del còmic el seu mitjà d’expressió artística. Pots consultar els guanyadors i guanyadores d’aquest any en aquest enllaç.

Racó de l’Ivà

El Racó de l’Ivà ens recorda l’enyorat dibuixant amb una col·lecció de dibuixos i il·lustracions dedicades a l’Ivà realitzades per totes les persones guardonades amb el premi Ivà com a millors historietistes professionals, enguany amb el dibuix de Bea Tormo, 28è Premi Ivà al/a la millor historietista professional.

 


MUSEU PALAU MERCADER

Del 14 de novembre al 9 de gener. Diumenges i festius de 10 a 14 h

EXPOSICIÓ ‘Herois de còmic… i heroïnes’

Enguany hi ha una doble proposta: “Herois de còmic”, comissariada per José Luis Villanueva i Paco Baena del Museu del Còmic i la il·lustració de Sant Cugat del Vallès, fa un repàs de la figura dels superherois amb publicacions d’artistes espanyols que dibuixen per als Estats Units (Marvel i DC). I, “El personatge femení dels superherois”, a càrrec de Marika Vila, autora pionera i teòrica del còmic, que aplica la mirada de gènere per destapar els tòpics, valors i arquetips subjacents en les historietes gràfiques.


 

ESPAI D’ART MORITZ

Del 4 al 26 de novembre. Dilluns a divendres de 17:30 a 20h

EXPOSICIÓ: ‘SHI, dues dones contra un imperi’ de Josep Homs

«Fa set anys Còmics a Cornellà em va oferir l’oportunitat de fer una exposició i poder mostrar pàgines de la sèrie en la qual treballava aleshores. Era un moment important en la meva carrera perquè vaig ser l’escollit per adaptar el best-seller “Millenium” a còmic, amb tota la repercussió que això suposava. Ara, després de rebre el premi Ivà, se’m torna a brindar la possibilitat d’exposar la meva obra. Aquest cop us presento una exposició dedicada plenament a “SHI”, una història treballada, mà a mà des dels fonaments, amb el guionista belga Zidrou. Una obra, per tant, original i molt més personal que m’ha donat encara més alegries i satisfaccions.»

Artículo anteriorEl ple municipal ratifica el nomenament de Lluís Tejedor com a fill adoptiu del Prat per unanimitat
Artículo siguienteEl Prat també demana compensacions al món local per la pèrdua d’ingressos que implica no poder liquidar “l’impost de la plusvàlua”
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos.