Inicio Actualidad Arrenca la campanya de vacunació de la grip

Arrenca la campanya de vacunació de la grip

Esteu aquí

​Amb el lema “Aquest hivern no t’arrisquis, vacuna’t ara contra la grip”, la campanya crida a vacunar-se als col·lectius més vulnerables: majors de 60 anys, malalts crònics, professionals de la salut i dones embarassades.

Imatge d’arxiu

dilluns, 25 octubre, 2021 – 14:45


 


La campanya de vacunació contra la grip comença avui, 25 d’octubre, amb una novetat destacada: les persones que van rebre la segona dosi de la vacuna contra la covid-19, i que tenen més de 70 anys, podran rebre alhora la vacuna de la grip i la dosi de reforç contra la SARS-CoV2. L’objectiu d’aquesta doble vacunació és protegir al màxim els col·lectius més vulnerables davant una possible coinfecció.

MAS:  Tall puntual Rambla Marquesa de Castellbell, 59 dissabte 21 d'agost de 8 a 14h


La tercera dosi de reforç contra la SARS-CoV2, fins ara, ja s’havia obert a les persones que viuen a les residències i a les immunodeprimides i, ara s’obre a la població general de més de 70 anys.


Pel que fa a la campanya específica de la grip, el Departament de Salut  de la Generalitat disposa aquest any d’1.570.000 dosis de vacunes amb l’objectiu de superar cobertures de vacunació del 75% en persones de més de 60 anys i en el personal sanitari i sociosanitari, així com superar el 60% de cobertura en dones embarassades i en persones amb condicions de risc, d’acord amb els objectius de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i de la Comissió Europea.

MAS:  Artefactes Escènics clou el seu procés amb Sònia Gómez


‘Aquest hivern no t’arrisquis, vacuna’t ara contra la grip’


La campanya d’enguany del Departament de Salut incorpora com a lema ‘Aquest hivern no t’arrisquis, vacuna’t ara contra la grip’, que es podrà llegir en diferents cartells informatius que s’han distribuït als centres sanitaris. També inclou un vídeo que es projectarà a les pantalles dels centres i es difondrà a les xarxes socials.


Com es pot obtenir cita per a la vacunació contra la grip?


Totes les persones que formin part dels col·lectius de risc poden demanar cita a través del web de programació de visites o a través de La Meva Salut, a l’apartat “Cita”. A més, com cada any, es podrà contactar directament amb el centre d’atenció primària corresponent.

MAS:  Trobada amb Frederic Prieto, José Montilla i Antonio Balmón per parlar de Sant Ildefons


Dosis i pautes de vacunació contra la grip


La vacunació antigripal es du a terme mitjançant l’administració d’una dosi de vacuna durant la campanya. En els menors de 9 anys que es vacunen per primera vegada, s’han d’administrar dues dosis de vacuna, amb un interval mínim entre dosis de 4 setmanes. En les temporades successives, se n’administra una sola dosi.


Punts de vacunació segurs


Per aquesta campanya, el Departament de Salut manté les indicacions de l’any passat, amb l’objectiu de garantir les mesures higièniques i la seguretat dels usuaris. Per tal de descongestionar els fluxos circulatoris als CAP, s’establiran punts de vacunació segurs en espais annexos i comunitaris.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorEl Casal de la Gent Gran El Remolar reobre les seves portes
Artículo siguienteEl 6 de novembre, jornada de treball del Pla de Suport a la reactivació del teixit associatiu
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí