Inicio Actualidad La conservació de l’espai públic i la neteja

La conservació de l’espai públic i la neteja

L’Ajuntament de Cornellà destinarà 33 milions d’euros enguany a l’espai públic i a despeses de política territorial, la qual cosa representa gairebé un terç del pressupost municipal. Mantenir la ciutat cuidada, neta i ordenada és fonamental i aquest esforç econòmic i humà per part dels serveis municipals requereix també consciència per part de la ciutadania i implicació per part de tots perquè sigui el màxim de visible i efectiu. L’objectiu és avançar cap a una ciutat més agradable, més neta i més cuidada.

Aquests 33 milions d’euros essencialment corresponen a les àrees de serveis de proximitat i de manteniment. La primera, de fet, es destina a la conservació de l’espai públic i de les instal·lacions municipals: jardineria, reg, enllumenat, semàfors, parcs canins, jocs infantils, escoles, instal·lacions esportives, mercats i altres edificis públics, i els subministraments associats a ells: llum, aigua, calefacció…

MAS:  Tota la informació de la festa major de Cornellà, el Corpus 2022

També s’inclouen en aquesta àrea despeses de capital com un programa de projectes urbans, les actuacions específiques en edificis de titularitat municipal, plantació d’arbres o un pla per a afegir ombres en la via pública.

Per part seva, dins de serveis de proximitat es troben despeses de gran importància, com la contracta de neteja viària (que supera els 6 milions d’euros per a aquest 2024) o la recollida d’escombraries (prop de 3’5 milions d’euros), a més dels serveis de la Deixalleria i del clavegueram, entre altres.

La situació de sequera també afecta als serveis municipals, que han hagut d’adaptar-se a les restriccions i a usar en els casos que sigui possible aigua regenerada o d’origen freàtic, per a limitar al màxim el consum d’aigua potable.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorLos originadores de Gedesco denunciados por JZI recurren el decreto que les establece una fianza de 65 millones de euros
Artículo siguienteRenovació de la terra dels parcs canins
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí