Inicio Actualidad Cornellà reivindica el talent femení durant la commemoració del 8M

Cornellà reivindica el talent femení durant la commemoració del 8M

L’Ajuntament de Cornellà de Llobregat, juntament amb el Consell Municipal de la Dona i les entitats de dones de la ciutat, organitzen al llarg del mes de març activitats reivindicatives amb motiu del Dia Internacional de la Dona Treballadora, el 8 de març, per sensibilitzar la població sobre els drets de les dones treballadores i destacar el seu paper decisiu a la nostra societat. 

El programa, coordinat pel Centre d’Informació i Recursos per a les Dones (CIRD), té com a acte central la Lectura del manifest commemoratiu, el 8 de març, a les 12.00 hores, a la plaça de l’Església, a càrrec de la Xarxa Activa de la Joventut per la Igualtat i amb l’actuació de Sara Uribe. En total, al voltant de la jornada del 8M, se succeiran una trentena d’activitats: xerrades, tallers, presentacions literàries, recitals poètics, documentals, teatre, exposicions i un torneig de futbol femení, entre d’altres. 

MAS:  La solidaritat amb les persones afectades per les catàstrofes naturals al Magreb i la defensa dels Drets Humans, protagonistes del primer Ple municipal del curs

D’aquesta manera, la ciutat ha volgut subratllar el seu compromís amb la lluita pels drets de les dones i l’erradicació de les desigualtats, tot desmuntant les bases que permeten conductes hostils com l’assetjament sexual, la violència i la discriminació contra les dones. 

Cornellà sempre ha estat pionera en polítiques d’igualtat i en l’impuls de programes i accions per a implicar a tots els agents socials i la ciutadania, homes i dones, en el foment d’una societat més justa i igualitària. Així mateix, i amb la implicació de diversos departaments municipals es treballen els valors d’igualtat i el respecte amb tallers i formacions en els centres educatius de la ciutat i en les diferents etapes.

MAS:  La Biblioteca Antonio Martín, Indisciplinada

Reconeixement del talent femení 

Enguany, un dels actes destacats serà “Som talent”, el dijous 21 de març, a les 19 hores, a L’Auditori de Cornellà, amb què es pretén fer un reconeixement del talent femení de la ciutat i posar en valor tota la feina que es fa diàriament per fomentar la igualtat d’oportunitats en tots els àmbits de la societat i, fonamentalment, en l’educació, la investigació i  la creativitat. 

L’acte comptarà amb la presència de dones referents de Cornellà, així com d’alumnat de l’escola Sant Ildefons, de les guanyadores de la Mostra de Treballs de Recerca, i altres joves talents de la ciutat. L’esdeveniment conclourà amb un recital líric a càrrec de la soprano Maria del Mar Humanes, acompanyada al piano per Màxim Shamo.

MAS:  El projecte municipal de Comunitats Amables presentat com exemple de bona pràctica a la Diputació de Barcelona

 Precisament, una de les últimes iniciatives impulsades pel consistori en aquesta línia, ha estat la creació, juntament amb  la Universitat de Barcelona, de la càtedra de Perspectiva de Gènere i Feminismes amb l’objectiu  de visibilitzar el talent femení i donar suport a la recerca amb perspectiva de gènere i feminista.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorEn marxa les activitats per commemorar el Dia Internacional de les Dones al Prat
Artículo siguienteCuándo son las vacaciones escolares en Baix Llobregat en Semana Santa 2024 ¿Cuándo es Jueves Santo y Viernes Santo?
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí