Inicio Actualidad En marxa les activitats per commemorar el Dia Internacional de les Dones...

En marxa les activitats per commemorar el Dia Internacional de les Dones al Prat

Esteu aquí

Enguany, el motiu de la campanya és visibilitzar la lluita i l’empoderament feminista

dimecres, 28 febrer, 2024 – 12:00


Arriba el mes de març, i la nostra ciutat es tenyeix de color lila per rebre el 8 de març, Dia Internacional de les Dones. Una data que té per objectiu reivindicar la igualtat entre dones i homes i també lluitar per l’eliminació de la discriminació per raons de gènere.


Durant tot el mes, es duran a terme diferents activitats organitzades tant per l’Ajuntament com per les diferents entitats i col·lectius del municipi. El programa inclou diferents formacions, xerrades i tallers que tenen per objectiu seguir conscienciant i sensibilitzant a la ciutadania.


Tastet d’activitats


  • Demà, dijous 29 de febrer, a les 17.30 h, el centre cívic Sant Jordi – Ribera Baixa acollirà el taller del cicle En Femení, “Fet a mà juntes pel 8M”. Una proposta per crear comunitàriament lemes, pancartes per l’acte de ciutat de la plaça de Catalunya.

  • Divendres, 1 de març, a les 17:30 h, al pati del Lloro, es durà a terme un Pícnic feminista musical. Un espai per gaudir, compartir i reflexionar d’una manera més lúdica.

  • Dimarts, 5 de març, a les 9:30 h, al centre cívic Jardins de la Pau es farà una caminada popular,  organitzada per l’Associació de veïns i veïnes de Jardins de la Pau. L’objectiu és compartir una experiència enriquidora en el espais naturals.

  • Dimecres, 6 de març, a les 17:30 h, al centre cívic Sant Jordi – Ribera Baixa acollirà El cine de Frida. Un cinefòrum per reflexionar i intercanviar experiències i opinions.

  • Dimarts 19 i dimecres 20 de març, taller de dones en procés de recerca de feina i/o millora de l’ocupació. Inscripcions al telèfon 93 478 68 78 o a través del correu slo@elprat.cat.


Podeu consultar tot al programa d’activitats al següent enllaç.


Acte de ciutat


L’acte de ciutat per commemorar el Dia Internacional de les Dones es durà a terme el dijous 7 de març.


Començarà a les 18:30 h, amb una marxa feminista organitzada pel col·lectiu ecofeminista local @AlmaVioleta08820. Sortirà des de la font del Lleó (a la cruïlla de l’avinguda Verge de Montserrat amb el carrer Frederic Soler) i arribarà a la plaça Catalunya, enmig de càntics i proclames feministes.


Allà, es farà una representació de l’obra “¿En qué momento me hice la moderna y quise ser madre?” dirigida per Rocío Quesada; es llegirà el tradicional manifest reivindicatiu de ciutat i clourà amb l’actuació de les dones percussionistes de la Colla de Gegantera Delta.


Imatge de la campanya


Durant l’any 2024, les campanyes feministes de ciutat (Dia Internacional de les Dones, Dia d’Acció per la Salut de les Dones, Trobada de Dones i del Dia Internacional contra les violències masclistes) les durà a terme l’artista pratenca, Celeste Cuevas.


Totes les campanyes, tindran un mateix fil conductor per tal de donar-lis una continuïtat visual. L’element comú són les mans i els braços, que representen la unió, la inclusió i la sororitat.


8M a les xarxes


El lema escollit per fer la difusió del programa d’activitats a les xarxes socials és #JuntesMesFortes.


El podreu trobar juntament amb el hashtag identitari de la ciutat #ElPratFeminista.

MAS:  Inscripcions obertes per a la Cursa Solidària Ciutat de Cornellà

- Te recomendamos -
Artículo anteriorArriba la 26a edició de la Jornada d’Orientació Acadèmica i Professional
Artículo siguienteCornellà reivindica el talent femení durant la commemoració del 8M
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí