Inicio Actualidad El projecte municipal de Comunitats Amables presentat com exemple de bona pràctica...

El projecte municipal de Comunitats Amables presentat com exemple de bona pràctica a la Diputació de Barcelona

Esteu aquí

També es van presentar altres projectes i iniciatives comunitàries dutes a terme per altres municipis de la província

divendres, 23 febrer, 2024 – 13:45


El Servei de Bon Veïnatge i Convivència va presentar el projecte Comunitats Amables als equips de suport a les comunitats veïnals de diversos municipis de la província.


La presentació es va realitzar en el marc de la darrera trobada de l’Espai d’acompanyament a les comunitats de veïnat, la qual es va dedicar a parlar del foment de les cures a les comunitats.

MAS:  Crònica del Ple Juny: S’amplia les places d’estacionament regulat de zona blava a Finestrelles


A la presentació es va presentar l’objectiu general del projecte, que consisteix en  reforçar i regenerar el teixit comunitari, essent així un espai que faciliti el reforçament dels llaços i les relacions de confiança personals i comunitàries. Alhora, el projecte busca potenciar el sentiment de pertinença a la ciutat, posant en valor la mirada amable i acollidora per promoure el benestar de la ciutadania.


Comunitats Amables, com a projecte dinàmic i innovador, promou la participació en el diàleg per aportar respostes a problemàtiques socials vinculades a l’individualisme, la solitud no desitjada i la manera com ens relacionem amb l’espai públic i amb l’entorn. Per assolir aquest repte, necessitem vincles comunitaris, col·laboratius i solidaris. Per això, el projecte Comunitats Amables vol donar protagonisme a la ciutadania del Prat reconeixent les seves habilitats per promoure canvis positius.

MAS:  Nou espai de participació mediambiental


A la presentació, les tècniques del servei van compartir reflexions entorn la importància de promoure projectes comunitaris que promoguin la convivència ciutadana des d’una mirada integral en clau de drets humans i que alhora permeti treballar transversalment amb mirada interseccional.


Per consultar l’agenda d’activitats del projecte Comunitats Amables es pot consultar l’espai web de Comunitats Amables al següent enllaç.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorComencen les obres dels carrers d’Ignasi Iglesias, de Sevilla i de Granada
Artículo siguienteEl colectivo senior constata avances: dos años del protocolo de la Banca
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí