Inicio Actualidad Una jornada d’acompanyament a famílies abans del salt cap a l’ESO

Una jornada d’acompanyament a famílies abans del salt cap a l’ESO

Esteu aquí

La sessió “De camí a l’institut” informa les famílies amb fills i filles que cursen 6è d’Educació Primària abans del procés de preinscripció

dijous, 22 febrer, 2024 – 11:45


El Teatre Modern va acollir ahir a la tarda la sessió informativa “De camí a l’institut”, dirigida a les famílies de l’alumnat que farà la transició a l’Educació Secundària Obligatòria. L’acte, que va comptar amb la col·laboració en tasques organitzatives de l’alumnat del Cicle Formatiu de Grau Superior de Guia, Informació i Assistències Turístiques que s’imparteix a l’Institut Illa de Banyols, va donar a conèixer els detalls sobre la preinscripció a 1r d’ESO als instituts de la ciutat. Les explicacions van anar a càrrec de l’Oficina Municipal d’Escolarització (OME), de la Inspecció d’Educació i dels centres educatius.

MAS:  Què fer aquest cap de setmana a Cornellà


La tinenta d’alcalde d’Educació, Cultura i Comunitat Anna Martín va donar la benvinguda a les famílies i va remarcar la bona salut dels instituts de la ciutat, que, des de la singularitat del seu projecte educatiu, garanteixen una xarxa educativa de qualitat. La regidora també va destacar els diferents recursos i serveis que s’impulsen des de l’Ajuntament que poden donar resposta a necessitats de les famílies durant aquest període tan important.


Xerrada sobre l’acompanyament familiar de l’adolescent


Després de la intervenció de Martín, va tenir lloc una xerrada a càrrec de l’Alba Herrera i la Carla Santesmases, psicòlogues i terapeutes familiars del Servei d’Orientació i Acompanyament a les Famílies (SOAF), que van concretar com les famílies poden acompanyar els joves en el trànsit cap a l’adolescència, una etapa decisiva, plena de canvis, de creixement i de contradiccions que no sempre resulta fàcil. Herrera i Santesmases van exposar els trets definitoris de l’adolescència, van subratllar que es tracta d’un canvi de cicle vital a nivell familiar i van especificar què necessiten els adolescents dels adults.

MAS:  Es reactiva l'avís preventiu per contaminació de PM10 (27/1/2022)


Informació sobre el tràmit de la preinscripció


A continuació, els inspectors dels Serveis Territorials d’Educació del Baix Llobregat Toni Garcia i Jaume Gasol, i la tècnica responsable de la Oficina Municipal d’Escolarització Cuadri Morillas van intervenir per descriure fil per randa el tràmit de la preinscripció. Es van especificar les funcions de l’OME, com s’ordenen les preinscripcions, l’adscripció entre escoles i instituts i els criteris d’assignació de places, entre d’altres qüestions. Per resoldre dubtes habituals, es va difondre també un apartat de preguntes freqüents. De la mateixa manera, les famílies assistents van poder fer les seves consultes in situ en un torn obert de paraules.

MAS:  Òpera i jazz, protagonistes de les propostes musicals de tardor del Cèntric


En aquest enllaç, anirem actualitzant progressivament la informació sobre la preinscripció a escoles i instituts per al curs 2024-2025. També podeu consultar la programació de les jornades de portes obertes que s’estan duent a terme.


A sota, podeu veure fotos de l’acte. 


 


- Te recomendamos -
Artículo anteriorUna delegació de premsa internacional convocada per Manifesta ha visitat el Prat per conèixer el conflicte territorial que plantejaria l’ampliació de l’aeroport
Artículo siguienteEl Prat, contra la violència en l’esport
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí