Inicio Actualidad La ministra d’Habitatge i Agenda Urbana visita Cornellà de Llobregat per conèixer...

La ministra d’Habitatge i Agenda Urbana visita Cornellà de Llobregat per conèixer l’avanç de projectes d’habitatge social

Dimecres 17 de gener, la ministra d’Habitatge i Agenda Urbana, Isabel Rodríguez, acompanyada del vicepresident executiu de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i alcalde de Cornellà de Llobregat, Antonio Balmón, han visitat una promoció d’habitatge de lloguer assequible i diversos edificis on s’han fet actuacions de rehabilitació, situats als barris de Sant Ildefons i del Pedró, a Cornellà de Llobregat, i gestionats per l’AMB i el Consorci Metropolità de l’Habitatge (CMH).

Aquestes actuacions deriven de dues de les estratègies incloses en la política global d’habitatge de l’Administració metropolitana: la construcció d’habitatge protegit i la rehabilitació edificatòria. A aquestes dues grans iniciatives s’hi afegeix la creació d’Habitatge Metròpolis Barcelona (HMB), una empresa publicoprivada que té l’objectiu de construir 4.500 habitatges de lloguer assequible.

Llegir la nota de premsa completa

Promoció Bagaria-Alstom

La primera promoció residencial que ha visitat la ministra junt amb l’alcalde és un edifici promogut i construït per l’Institut Metropolità de Promoció de Sòl i Gestió Patrimonial (IMPSOL) al barri del Pedró. L’edifici, de gairebé 4.500 m2 construïts, consta de planta baixa i 12 plantes pis que conformen un total de 51 habitatges. Disposa d’una certificació energètica A en consum i emissions, gràcies en part a la producció d’aigua calenta i climatització a partir d’aerotèrmia centralitzada i amb aportació d’energia renovable de plaques fotovoltaiques. 

MAS:  Noves formacions per a entitats i voluntariat durant el primer trimestre del 2023

L’obra es va iniciar el gener del 2022 i va finalitzar el novembre del 2023. Els habitatges estan adjudicats i s’estan visant els contractes de lloguer. Es preveu l’entrada dels veïns a principis de febrer d’aquest any.

Edifici en rehabilitació a Sant Ildefons

El segon edifici visitat és el de l’avinguda República Argentina 62, a Sant Ildefons, un dels primers de l’àrea metropolitana de Barcelona que ha emprès una reforma dins del programa d’ajuts per a les actuacions de rehabilitació a nivell de barri, finançat una bona part (un 40 %) pels fons Next GenerationEU que gestiona el Consorci Metropolità de l’Habitatge. El cost previst és de gairebé un milió d’euros. 

MAS:  El món dels videojocs culmina amb una exposició a Jardins de la Pau

L’objectiu d’aquesta iniciativa és millorar l’eficiència energètica dels edificis i els habitatges, així com complir les necessitats de conservació i accessibilitat que té el parc metropolità. Atès que el 70 % dels habitatges de l’àrea metropolitana de Barcelona es van edificar abans del 1981, molts es van construir sense mesures d’eficiència energètica. 

En el cas concret del barri de Sant Ildefons, el programa impulsat pel CMH està promovent la rehabilitació de 49 comunitats de propietaris, amb les característiques següents:

  • El CMH impulsa la rehabilitació de 1.113 dels 1.770 habitatges que es rehabilitaran a Sant Ildefons, actuació de la qual es beneficiaran 2.750 residents.
  • Grau d’acceptació del 100 % a totes les comunitats.
  • Cost mitjà per habitatge: 28.000 €, amb una intervenció total al barri d’aproximadament 30 M€, dels quals 16,5 M€ estaran subvencionats pels fons Next Generation.
  • Les intervencions també inclouen nous ascensors al 80 % dels habitatges, nous balcons que milloren l’habitabilitat al 67 % dels habitatges i la instal·lació de plaques fotovoltaiques al 90 % dels habitatges.
  • El projecte aconsegueix reduir el 50 % de les emissions de CO2 del barri amb el conjunt de totes les operacions.
MAS:  Facebook, Instagram y Threads caídos en Baix Llobregat
Més informació

CMH: Ajuts Fons NextGenerationEU


- Te recomendamos -
Artículo anteriorViolencia en Barcelona: joven muere apuñalado tras confrontación en Terrassa
Artículo siguienteDissabte, reobertura de la discoteca inclusiva del Prat
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí