Inicio Actualidad La Fira Avícola arriba a la 50 edició amb sorpreses carregades d’història

La Fira Avícola arriba a la 50 edició amb sorpreses carregades d’història

Esteu aquí

La Granja de la Ricarda acull de nou aquesta festa ciutadana d’homenatge al Pota Blava i el producte local

dimecres, 29 novembre, 2023 – 11:15


La Fira Avícola arriba aquest cap de setmana a la màgica xifra de 50 edicions. L’esdeveniment s’ha convertit, en un mes farcit de fires a Catalunya, en un imprescindible al calendari. De nou, tindrà lloc a la Granja de la Ricarda, tot just una setmana i mitja després que aquest espai hagi saltat a la fama mundial en esdevenir l’escenari del videoclip que Björk ha realitzat mb Rosalia i que ha dirigit la creadora catalana Carlota Guerrero.


La 50a Fira Avícola de la Raça Prat se celebra els dies 1, 2 i 3 de desembre a la Granja de la Ricarda, un espai que en el segle passat va ser una granja lletera de referència i que està destinat a convertir-se en un centre d’interpretació del Prat, la seva gent i el seu territori. Enguany, l’esdeveniment hi torna carregat d’activitats per celebrar que, en aquestes 50 edicions, s’ha convertit en el gran aparador d’una ciutat que ha construït i projectat una identitat singular en aquestes darreres cinc dècades. La fira inclourà espais consolidats, com el Gastronòmic, amb una Fira de Vins; el pavelló econòmic, amb el Passeig del Comerç; el pavelló agrícola i ramader, on descobrir els productes locals de qualitat; i la 21a Mostra d’Entitats, per conèixer de primera mà el teixit associatiu, però també incorpora novetats per sorprendre el públic fidel a la trobada. 

MAS:  El ple del Prat dona llum verda al projecte de residència assistida i centre de dia


Durant la Fira s’estrenarà un documental sobre la història de la mateixa. Així mateix, les persones que visitin la mostra podran descobrir una exposició plena de sorpreses, i es podran emportar un calendari commemoratiu de les 50 edicions, el facsímil del cartell del primer concurs d’animals de corral celebrat al Prat, el 1921; o un adhesiu del pollastre especial, editat amb motiu d’aquesta edició rodona, entre d’altres. Les famílies que participin al Praticipa guanyaran un àlbum de cromos dels cartells de totes les edicions de la Fira.


Col·lecció etnològica


Però no només es tracta de commemorar, sinó d’admirar i assaborir els pollastres Pota Blava i altres productes del delta del Llobregat. Els millors exemplars de l’aviram de Raça Prat els podrem descobrir al pavelló avícola i ramader. Allà també trobarem les paneres que han preparat diversos pagesos i pageses del Parc Agrari i el bestiar que hi exposen. Enguany aquest pavelló creix i incorpora peces de la col·lecció etnològica Puig Casas. Una mostra que, mitjançant eines, carros i maquinària agrícola, recupera i divulga el passat i la tradició de la pagesia pratenca.

MAS:  La Sextruck acosta als instituts tota la informació i elements divulgatius de l'Assessoria de Sexualitat per a joves


Tastar el Pota Blava, la carxofa Prat, i altres productes de quilòmetre zero, de la mà de la restauració pratenca


El pavelló gastronòmic, per la seva banda, comptarà amb showcookings (cuina en viu), espai d’aula cuina i tastos i maridatges. A l’espai es podrà degustar una àmplia oferta culinària de tapes i platets amb Pota Blava de la mà d’una desena de restaurants pratencs. En aquesta edició, hi tornarà a haver la Mostra de Vins, en la qual participen els cellers locals. Una variada oferta que es complementarà amb el menú de fira que aquest cap de setmana oferiran 17 restaurants de la ciutat.

MAS:  Es busquen joves amb carrera universitària per solucionar reptes empresarials


Activitats per a tota la família


Com cada any, la Fira comptarà també amb el pavelló econòmic i amb la Mostra d’Entitats, que arribarà a la seva 21a edició. També s’hi celebrarà el Mercat de Pagès, que s’instal·larà el diumenge; tallers i gimcanes de tota mena, també per als més petits de la família; exposicions i actuacions musicals i actuacions de cultura popular i artesania local.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorEl Praticipa està de celebració: per molts anys, potablaves!
Artículo siguienteLuto en Barcelona: fallece Joan B. Culla, voz de la historia catalana, a los 71 años
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí