Inicio Actualidad Cares noves al Consell d’Infants i al Consell d’Adolescents

Cares noves al Consell d’Infants i al Consell d’Adolescents

Esteu aquí

La defensa dels drets dels infants és prioritària per a l’Ajuntament del Prat

dilluns, 20 novembre, 2023 – 10:30


Avui, 20 de novembre, es commemora el Dia Internacional dels Drets dels Infants, instaurat per l’ONU en relació amb l’aprovació de la Declaració dels Drets del Nen l’any 1959 i de la Convenció sobre els Drets de l’Infant el 1989.


Dret a l’escolta i la participació


Dos dels drets principals, tant d’infants com d’adolescents, són els drets a l’escolta i a la participació. Precisament amb aquesta finalitat van néixer el Consell d’Infants i el Consell d’Adolescents de la ciutat.


El Saló de Plens va acollir divendres l’acte de renovació d’aquests dos òrgans de participació dels infants i l’adolescència del Prat, formats, respectivament, per nois i noies d’entre 9 i 12 anys i d’entre 12 i 16 anys. Els consellers i conselleres cooperen intensament en el desenvolupament de la ciutat d’acord amb el seu punt de vista i les seves necessitats. L’acte va comptar amb la presència de l’alcalde Lluís Mijoler, de la tinenta d’alcalde d’Educació, Cultura i Comunitat Anna Martín i de la regidora d’Esports i Joventut Débora García.

READ  Ana Maiques parla de neurociència al Cornellà Creació


Els nous consellers i conselleres van ser nomenats per ordre alfabètic i van recollir el seu diploma. Així mateix, es va repassar la tasca que van desenvolupar ambdós consells el curs passat i quins reptes i prioritats es marquen per enguany. En el cas del Consell d’Infants, els temes en què es va aprofundir l’any passat van ser el feminisme, les zones verdes, l’atenció a la diversitat, l’assetjament escolar i els espais públics, matèries sobre les quals es van elaborar propostes i es van assenyalar accions de millora. De cara al curs actual, s’han establert com a prioritats el feminisme, “perquè creiem que no se’n parla prou”; l’atenció a la diversitat, “perquè algunes parts i algunes activitats de la ciutat no estan adaptades per a tothom”; i l’assetjament escolar, “un problema que pateixen molts nens i nenes i que es complica per la influència de les xarxes socials”.

READ  Zona Acordonada: Raúl Cantizano expandeix la guitarra flamenca


Consell d’Adolescents


El Consell d’Adolescents també va fer balanç del curs anterior i va concretar les prioritats per enguany. Va participar a la Fira Avícola, on va informar sobre la tasca que desenvolupa. Posteriorment, va estar present en el Festival Jove AltraVeu, en el qual va recollir consells i propostes per evitar l’assetjament escolar i millorar l’oci nocturn, les dues temàtiques que ha treballat durant el curs. Els consellers i conselleres van detectar les problemàtiques, van plantejar objectius i van posar sobre la taula accions per avançar en la solució. Enguany, se centrarà en l’assetjament, xacra que ha qualificat com a màxima preocupació. La voluntat és compondre un rap per llançar un missatge de conscienciació a la ciutadania.


Tant el Consell d’Infants com el Consell d’Adolescents tenen una presència activa a la Taula Local de la Infància i l’Adolescència, un òrgan que pretén coordinar el desenvolupament del Pla Local d’Infància i Adolescència, que vol millorar les polítiques municipals dirigides als infants i adolescents, tot donant resposta a les seves necessitats i garantint-ne els drets.

READ  Comença a funcionar el nou bus L-22, que connecta el Prat amb Bellvitge


Nou protocol contra el maltractament infantil


Aquest document és fruit de l’esforç de diferents professionals i els seus serveis respectius que pretén ser un instrument de treball dinàmic per a la xarxa de protecció infantil del nostre municipi.


Ha de servir per millorar l’atenció dels infants i adolescents que estan en situacions de risc i/o que pateixen maltractaments, i per millorar la relació dins les seves famílies amb l’objectiu que les seves famílies puguin portar a terme les seves funcions en bones condicions. I també ha de servir als professionals: per evitar que se sentin sols davant les situacions de sospita i/o detecció de maltractaments a infants i/o adolescents.


El podeu consultar aquí.


Podeu veure un àlbum de fotos de l’acte de renovació del Consell d’Infants i del Consell d’Adolescents just a sota i la notícia que en va fer El Prat TV en aquest link


- Te recomendamos -
Artículo anterior¡CastelldeInfiels! | VÍDEO | Un hombre persigue al amante de su mujer desnudo por la calle
Artículo siguienteNi un pas enrere contra la violència masclista
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí