Inicio Actualidad Les persones més joves de la ciutat imaginen el Prat del futur

Les persones més joves de la ciutat imaginen el Prat del futur

Com ens imaginem el futur de la nostra ciutat? Amb aquesta pregunta com a punt de partida, més de 100 estudiants de la ciutat, delegades de curs, representants del consell escolar, conselleres verdes i delegades liles de 3r i 4t d’ESO i de 1r i 2n de Batxillerat i el Consell de l’Adolescència van reunir-se ahir al Cèntric per reflexionar de forma conjunta en la construcció de les Agendes 2030 i Urbana de la ciutat.

Els i les adolescents es van dividir en grups i van participar en tallers organitzats en base a les 4Ps que contempla l’Agenda 2030, Persones, Planeta, Prosperitat i Partenariat, i Alimentació. Les Ps són una forma d’agrupar els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible que la ONU va establir al 2015:

READ  El projecte BioPrat s’integra a la plataforma MINKA

-Persones: Pobresa, fam, educació, igualtat, esports i salut.

-Prosperitat: Desenvolupament econòmic, drets laborals, desigualtats de col·lectius, desenvolupament urbà (accessibilitat, mobilitat, habitatge…).

-Planeta: Ecosistemes marins, terrestres, biodiversitat, emergència climàtica… 

-Partenariat: Bon govern, participació, cultura de la pau, cooperació…

També es va obrir un espai de reflexió sobre Alimentació (Producció, consum de proximitat, aprofitament…), vinculat a l’estratègia alimentària de la ciutat, que es troba en fase d’elaboració.  

Veus autoritzades i aportacions rellevants

En el marc d’un procés de participació ciutadana que vol desembocar en el disseny del Prat del futur, la veu dels i les joves era imprescindible, atès que, tenint en compte la seva edat, en seran els protagonistes. Partint de les propostes que es van recollir en el Pla Local de la Infància i l’Adolescència i de la Declaració d’Emergència Climàtica, la jornada va esdevenir un espai per aprendre sobre les agendes i per obrir una reflexió compartida sobre els reptes de la ciutat. Un cop celebrats els tallers, els i les estudiants es van reunir a l’auditori per escollir entre les propostes sorgides en els diferents grups. A finals de la setmana vinent, es podran consultar totes les propostes del procés a Participa 311 El Prat.

READ  Aquest dijous, nova edició de la lliçó inaugural pel curs escolar 2022-2023

Participació dels infants menors de 12 anys

El procés participatiu relatiu a la construcció de les Agendes 2030 i Urbana de la ciutat no s’atura aquí. Els nois i noies menors de 12 anys, a través del Consell dels Infants, realitzaran sessions de treball específiques sobre el tema els dies 15 i 22 de novembre.

A sota podeu veure un recull de fotos de la jornada.

 

Veure més


- Te recomendamos -
Artículo anteriorLa Xarxa de Biblioteques de Cornellà s’omple de propostes de la Mostra del Còmic
Artículo siguienteEl programa de ràdio sobre interculturalitat “D’Aquí i d’Allà”, més viu que mai
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí