Inicio Actualidad L’Ajuntament distribuirà 2.500 envoltoris reutilitzables per entrepans per afavorir la sostenibilitat als...

L’Ajuntament distribuirà 2.500 envoltoris reutilitzables per entrepans per afavorir la sostenibilitat als centres educatius

Esteu aquí

Els envoltoris estan elaborats amb excedents de tela, en el marc del projecte Recosir de la Fundació Rubricatus. Aquesta acció s’enmarca en la Setmana Europea de Prevenció de Residus.

Uns dels Bocknrolls fabricats a la Fundació Rubricatus

divendres, 3 novembre, 2023 – 14:00


En el marc de la Setmana Europea de Prevenció de Residus, que tindrà lloc del 18 al 26 de novembre, al Prat es faran diverses accions de sensibilització i reducció de residus.

 

READ  El Prat diu NO a la guerra


Un esmorzar sostenible a l’escola


Enguany s’han confeccionat 2.500 fundes reutilitzables per als entrepans anomenades “Bocknroll”, que es repartiran entre l’alumnat de centres educatius adherits a la Xarxa “Al Prat, escoles més sostenibles”.  Aquests porta-entrepans es fabriquen dins el projecte Recosir (Fundació Rubricatus) que proporciona formació i crea 6 llocs de treball per a persones amb diversitat intel·lectual al Prat. El material utilitzat per el·laborar aquestes fundes és tèxtil reutilitzat, fet que ha permès recuperar 180 kg de residu tèxtil i estalviar 4,5 tones de CO₂ a l’atmosfera. Aquesta iniciativa posa de manifest com la sostenibilitat i la responsabilitat social es poden combinar de manera efectiva per generar un impacte positiu en la comunitat i en el medi ambient.

READ  La cooperació entre els Mossos d’Esquadra i la Policia Local del Prat permet desmantellar dues plantacions de marihuana en pisos

Què hi tirem al contenidor gris?

Dins del cicle d’activitats de sensibilització dirigides a l’alumnat, també hi ha previst realitzar “autòpsies del contenidor gris”. Aquesta activitat consisteix a analitzar què hi ha en aquests contenidors d’escombraries, separant-ne el contingut en les diferents fraccions que s’hi poden trobar.


Les “autòpsies”, a les quals assistirà l’alumnat dels centres educatius de la ciutat, es faran als següents llocs i dates:


  • Dilluns 20 de novembre – Escola Jacint Verdaguer

  • Dimarts 21 de novembre – Escola Joan Maragall

  • Dimarts 21 de novembre – Fundació Rubricatus

  • Dimecres 22 de novembre – Institut Pepa Colomer

  • Dimecres 22 de novembre – Institut Escola del Prat

  • Dijous 23 de novembre – Centre Educació Especial Can Rigol

  • Dijous 23 de novembre – Escola La Seda

READ  La Granja de la Ricarda, escenari del videoclip conjunt de Björk amb Rosalia

- Te recomendamos -
Artículo anteriorIncendio en Montcada i Reixac: desalojan a 30 personas de la zona
Artículo siguienteLaLiga celebra la llegada del presidente electo de la República del Ecuador
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí