Inicio Actualidad La 47 edició de la Col·lectiva acull un any més als artistes...

La 47 edició de la Col·lectiva acull un any més als artistes Pratencs

Esteu aquí

Escultura, fotografia, disseny gràfic, art digital i molt més!

divendres, 13 octubre, 2023 – 13:15


La consolidada exposició d’artistes locals La Col·lectiva, torna a acollir una àmplia varietat d’obres de diferents artistes i col·lectius de la ciutat.

Tothom que vulgui apropar-se i endinsar-se a gaudir de les quasi 80 obres que conviuen a la Sala d’Art Josep Bages està convidat. Un espai on la sensibilitat artística habita de manera natural i les diferents disciplines d’arts visuals exposen el talent local.

Fins al 22 d’octubre de dimarts a divendres de 17 a 20 h i caps de setmana d’11 a 14 h teniu la possibilitat de descobrir artistes emergents i els seus treballs amb disseny gràfic, art digital o fins i tot intel·ligència artificial. Acudir a l’exposició Col·lectiva també és un moment de recordar i redescobrir als col·lectius més consolidats de la ciutat, artistes que fa anys que exhibeixen les seves obres a la Sala d’Art Josep Bages, com el grup de marqueteria, els estudiants de l’Escola d’Arts Visuals del Prat i l’antic grup d’artistes de l’Estudi Joan Jordà.

MAS:  Els serenos de Cornellà compleixen un any amb més de 1.500 actuacions a la via pública


Una sopa no comestible amb ingredients de proximitat


Enguany com mestressa de cerimònies per la passada inauguració, va estar la Marta Bassart, artista multidisciplinar i educadora de L’Escola d’Arts Visuals del Prat qui va portar a terme un Metacaldo col·lectiu on tothom que va estar al voltant de Torre Muntades va tenir l’oportunitat de participar.

La sopa col·lectiva va rebre una varietat d’ingredients, des d’unes ulleres plenes de records amorosos, passant per uns ossets de plàstic que han viscut tota la seva vida a la platja del Prat fins a arribar a un cor dolç de piruleta que pretén alegrar el dia de qui ho tasti.

Tots els ingredients dipositats dins del caldo van crear una xarxa d’emocions i experiències de tots els participants de la performance. Alguns objectes van ser retornats als propietaris en un estat visiblement exacte al que tenien quan els van deixar al caldo, però amb l’essència d’haver passat per un foc que no crema i de formar part d’una experiència col·lectiva. Un parell d’ingredients no van ser retornats per decisió dels mateixos propietaris. Aquests objectes, juntament amb el receptari estan exposats actualment al hall de Torre Muntadas.

MAS:  ÚLTIMA HORA | Tragedia en Badalona: hallan tres cadáveres tras el derrumbe del edificio


Menció especial Torre Muntadas i premi a l’Artista XL per votació popular


Com ja forma part de la tradició de l’exposició Col·lectiva,  el passat 25 de setembre es va atorgar el premi a l’Artista XL, seleccionat per votació popular durant la Festa Major. Enguany l’obra més votada va ser “Cors de Llum” de la Residència Eixample del Prat. Una obra feta amb tècnica mixta per tots els usuaris de la residència.


A més del premi atorgat per votació popular, des de l’any passat el Centre d’Art Torre Muntadas , ha obert una nova categoria de premiats, es tracta de la menció especial TM. Amb aquesta menció es vol premiar a aquells artistes emergents del Prat de Llobregat que tenen ganes de continuar formant-se dins del teixit artístic i cultural de la ciutat. La guanyadora d’aquesta edició ha estat l’Izöl (Mabel Canvieres) amb l’obra “Yin i Yang”, on ens presenta una il·lustració en la que valorem la relació íntima i inextricable que estableix entre figures i passatges, tot creant una atmosfera atemporal i de temps detingut.

MAS:  Cornellà celebra el Dia Internacional de la Infància amb una crida a la protecció del medi ambient


- Te recomendamos -
Artículo anteriorLa Policia Local reforça els controls de la circulació de bicicletes i patinets per garantir la seguretat i la bona convivència
Artículo siguienteInflación y tipos marcarán la desaceleración económica mundial, según Real Instituto Elcano
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí