Inicio Actualidad L’alcalde del Prat convida els presidents del Govern espanyol i la Generalitat...

L’alcalde del Prat convida els presidents del Govern espanyol i la Generalitat i d’altres autoritats del país a visitar l’espai natural de la Ricarda

Esteu aquí

L’alcalde del Prat, Lluís Mijoler recorda en la invitació que el darrer informe del Grup d’Experts Contra el Canvi Climàtic assenyala l’aviació com un dels principals emissors de gasos contaminants i adverteix que destruir aquest paratge contradiu els compromisos de l’Agenda 2030

Imatge d’arxiu

dijous, 2 setembre, 2021 – 14:15


L’alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Mijoler, ha fet arribar una carta al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, on li exposa el gran valor ambiental de l’espai natural protegit de la Ricarda, la preservació del qual es veu actualment amenaçada pel projecte d’ampliació de l’aeroport. En aquesta mateixa missiva, Mijoler també convida Pedro Sánchez a visitar l’espai de la Ricarda, per conèixer de primera mà la riquesa de la seva biodiversitat.

MAS:  El Prat participa en la constitució de la Taula Nacional de l’Aigua


Després que a principis d’agost s’anunciés un acord entre l’Estat i la Generalitat per impulsar l’ampliació de l’aeroport del Prat, Lluís Mijoler també ha fet extensiva la invitació per visitar la Ricarda al president del govern català, Pere Aragonès, i a d’altres autoritats de les institucions espanyoles i catalanes. També s’ha estès la invitació a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.


En la carta que ha adreçat al president espanyol, l’alcalde Mijoler recorda que el delta del Llobregat, on es troba l’espai natural de la Ricarda, té un “incalculable valor ambiental” i que és la “principal infraestructura verda de la segona àrea metropolitana de l’Estat”. Afegeix que l’eliminació de la Ricada, “no només suposaria un desastre per a tota la ciutat del Prat, sinó també un perjudici per a tota l’àrea metropolitana i un desastre ecològic irreversible”.

MAS:  L'Ajuntament de Cornellà destina 400.000 euros a una nova emissió de targetes moneder


També recorda que la Ricarda és un espai inclòs a la Xarxa Natura 2000 europea. És una Zona d’Especial Protecció, que conté la principal reserva de biodiversitat de la zona i aiguamolls que Nacions Unides considera fonamental preservar.


El batlle pratenc també exposa que el projecte d’ampliació de l’aeroport és contradictori amb l’Agenda 2030 i el seu compromís per lluitar contra el canvi climàtic i promoure l’economia sostenible. De fet, el sector de l’aviació és assenyalat pel darrer informe del Grup Interdepartamental d’Experts contra el Canvi Climàtic com un dels principals emissors de gasos contaminants. Mijoler recorda a Pedro Sánchez, Pere Aragonès i altres autoritats catalanes i espanyoles que arreu d’Europea “es multipliquen les alternatives ferroviàries en detriment de possibles ampliacions aeroportuàries”.


La invitació a visitar la Ricarda es fa extensiva a d’altres autoritats


L’alcalde del Prat també fa extensiva la invitació a visitar l’espai natural protegit de la Ricarda a d’altres autoritats catalanes i espanyoles. Del govern de l’Estat, també s’emplaça a conèixer aquest espai natural Nadia Calviño, vicepresidenta primera i ministra d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital; Yolanda Díaz, vicepresidenta segona i ministra de Treball i Economia Social; Teresa Ribera, vicepresidenta tercera i ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic; Raquel Sánchez, ministra de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana; Ione Belarra, ministra de Drets Socials i Agenda 2030; i Teresa Cunillera, delegada del govern de l’Estat a Catalunya.

MAS:  Els pressupostos del 2024 se centren a establir les bases per al futur


Del govern català, també s’emplaça a assistir-hi Laura Vilagrà, consellera de la Presidència; Jordi Puigneró, vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori; Teresa Jordà, consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural; i Antoni Morral, delegat territorial de la Generalitat a Barcelona.


Així mateix, s’estén la invitació a tots els presidents dels grups polítics representats al Parlament de Catalunya i al Congrés dels Diputats i als membres de les meses de les dues cambres.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorMor Paulí Collado, el “poeta del ferro” de Cornellà
Artículo siguienteLa qualitat de l’aigua de la platja es manté en uns nivells excel·lents
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí