Inicio Actualidad T’animes a fer voluntariat al LECXIT?

T’animes a fer voluntariat al LECXIT?

Esteu aquí

Amb l’inici del nou curs engeguem els motors d’aquest projecte d’acompanyament a la lectura

divendres, 6 octubre, 2023 – 10:00


El projecte LECXIT forma part del Programa Interseccions, impulsat per l’Ajuntament del Prat, i el desenvolupa la Fundació Jaume Bofill.


El LECXIT treballa per a garantir que tot l’alumnat finalitzi la primària amb un nivell de comprensió lectora que asseguri el seu desenvolupament educatiu i social.  La clau del LECXIT està en treballar de forma lúdica i amena el gust per la lectura.


El projecte es duu a terme en horari extraescolar a 8 escoles de la ciutat, hi participen l’Escola Jaume Balmes, l’Escola Josep Tarradellas, l’Escola Jacint Verdaguer, l’Institut Escola Pepa Colomer, l’Escola Charles Darwin, l’Escola Galileo Galilei, l’Escola Joan Maragall i l’Escola del Parc.

MAS:  Segona fase de les obres de reurbanització de l'avinguda de Pablo Picasso


Com s’aconsegueix aquest repte?


El LECXIT és possible amb l’ajuda indispensable de les persones voluntàries!


Un dia a la setmana els voluntaris i voluntàries acompanyen a un infant en l’aventura de llegir,  ajudant-los a convertir-se en lectors i lectores segurs, entusiasmats amb l’aprenentatge i preparats per al seu èxit educatiu.


Què vol dir ser voluntari o voluntària LECXIT?


Ser voluntari o voluntària  del programa LECXIT vol dir, ser un punt de referència i de suport per a l’infant, ser algú que l’acompanyarà en el seu procés de creixement personal, que vetllarà per a la millora de la seva comprensió lectora, i amb qui podrà establir una relació de confiança i respecte.

MAS:  Estrenes teatrals i musicals als escenaris de la ciutat a l'octubre i novembre


Ara mateix estem buscant persones que tinguin ganes d’unir-se al projecte i venir a compartir lectures amb els infants de la ciutat. Podeu escoltar l’entrevista sobre el projecte a la secció del voluntariat al Planeta Prat.


Què cal per a ser voluntari o voluntària LECXIT?


El més important és tenir ganes i entusiasme per acompanyar a un infant en l’aventura de llegir! Des del LECXIT us oferim tot de recursos i formació per poder desenvolupar la tasca, així que no cal formació específica. El requisit que també cal tenir és disponibilitat d’almenys un dia a la setmana de 16:30h a 17:30h durant els mesos de novembre a maig.


Si ets d’El Prat i et vols sumar al programa o tens qualsevol pregunta, no dubtis en contactar-nos al Punt de Voluntariat [voluntariat@elprat.cat, 93 379 00 50 (extensió 5600), Plaça de l’Agricultura 0004]

MAS:  El Taller Gran, l’espai creatiu de projectes artístics per a majors de 55 anys, ja està en marxa


T’animes a formar part del voluntariat LECXIT? Comptem amb tu!


- Te recomendamos -
Artículo anteriorCuando es el desfile fe las Fuerzas Armadas el 12 de octubre
Artículo siguienteIndicios apuntan a que la Princesa Leonor podría desfilar en el día de las Fuerzas Armadas
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí