Inicio Actualidad L’Ajuntament presenta el Circuit Noves Oportunitats Educatives al XVI Encuentro de la...

L’Ajuntament presenta el Circuit Noves Oportunitats Educatives al XVI Encuentro de la Red Estatal de Ciudades Educadoras

Esteu aquí

L’experiència ha posat en valor el treball en xarxa que es porta a terme a la ciutat contra l’abandonament escolar

divendres, 6 octubre, 2023 – 14:00


L’Ajuntament del Prat va presentar ahir el Circuit Noves Oportunitats Educatives (NOE) en el marc del XVI Encuentro de la Red Estatal de Ciudades Educadoras (RECE) que s’ha celebrat a Gijón entre dimecres i avui divendres sota el lema “Ciudades educadoras: ciudades que cuidan y acogen”. Han representat el consistori la tinenta d’alcalde d’Educació, Cultura i Comunitat Anna Martín, el cap de projectes de l’Àrea d’Educació i Cultura Pep Vallecillos i el tècnic d’Educació i Joventut Salvador Lou.

MAS:  Lectures i activitats refrescants aquest estiu a les biblioteques


La presentació del NOE va tenir lloc ahir en l’Ágora de Experiencias que contemplava la programació de la trobada estatal. L’acte va esdevenir una oportunitat excel·lent per posar en valor el treball en xarxa que es desenvolupa a nivell municipal per combatre l’abandonament escolar després de l’ESO.


Primer curs de desplegament


El NOE va desplegar-se el curs passat amb la missió d’afavorir la continuïtat dels estudis a les etapes postobligatòries. Està impulsat pels departaments d’Educació, Joventut, Acció Social i Comunitària i Promoció Econòmica de l’Ajuntament, i es treballa en equip amb el Departament d’Educació de la Generalitat, centres de Secundària, FP, educació d’adults i entitats com SAO o la Fundació Main. Gràcies a aquesta tasca en xarxa, estem acompanyant a més de 500 joves entre 16 i 24 anys en situació o risc d’abandonament escolar prematur.

MAS:  Aquest dijous, nova edició de la lliçó inaugural pel curs escolar 2022-2023


Des de 4t de l’ESO es fa una feina de detecció i prevenció a través de les comissions de transició escola-treball i es manté un seguiment de dos anys conjuntament amb els diversos agents implicats. Mitjançant entrevistes i un seguiment regular i proper, els oferim orientació acadèmica i professional i facilitem l’accés a recursos com els grups de suport educatiu BASSA.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorIndicios apuntan a que la Princesa Leonor podría desfilar en el día de las Fuerzas Armadas
Artículo siguienteLALIGA y el Ministerio de Cultura y Deporte juntos contra la piratería
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí