Inicio Actualidad Torna el programa “caps de setmana sense cotxes” amb més activitats, novetats...

Torna el programa “caps de setmana sense cotxes” amb més activitats, novetats i sorpreses

Tornen “Els caps de setmana sense cotxes”,el programa d’activitats lúdiques i sostenibles als carrers tallats al trànsit promogut per l’Ajuntament de Cornellà. Des d’aquest cap de setmana, l’Ajuntament reprèn la programació, amb activitats que es faran de manera rotativa durant els mesos d’octubre i novembre en horari d’11.30 a 13.30h.

Diumenge, 1 d’octubre dos carrers de la ciutat acolliran propostes. Un será el carrer Bonestar, al barri de la Gavarra, on tindrà lloc un divertit i creatiu taller amb sorra de colors que de ben segur farà les delícies dels més petits. D’altra banda, al barri de Riera, al carrer Arquitecte Adell Ferrer es podrà participar en una activitat lúdica amb un tricicle dels jocs del passat.

READ  El Prat enceta un treball per la redacció del Pla Director de l’FP

Des de 2018 el programa ha organitzat més de 120 activitats lúdiques familiars i han participat més de 6.000 persones. Es tracta d’un programa  que vol potenciar l’ús dels carrers com a zones de lleure i oci per a la ciutadania, recuperant-los com a espais per viure i per conviure, on els protagonistes siguin els veïns i les veïnes.

Així, uns 16 trams de carrers tallen la circulació de vehicles per pacificar el trànsit rodat a la ciutat i donar prioritat als vianants i facilitar més espais lúdics. La majoria es tanquen durant tot el cap de setmana (dissabte i diumenge de 9.00 a 21.00 hores), encara que en algun cas la restricció es limita al diumenge.

READ  Després de l'estiu, posa't en forma amb el programa 'Vine a fer esport salut'

El programa es va iniciar el mes de gener de 2018 en setze carrers, primerament com a ‘Diumenges sense cotxes’. Més endavant se n’han incorporat de nous, alguns s’han convertit en talls definitius, i també s’ha ampliat el tall de trànsit als dos dies del cap de setmana. Només en alguns casos el tall es continua limitant al diumenge.

Mapa dels carrers tallats al trànsit

CALENDARI CAPS DE SETMANA SENSE COTXES ( De l’1 d’octubre al 12 de novembre)


- Te recomendamos -
Artículo anterior¡HASTA 200.000 EUROS! Cuidado, estas son las multas en Baix Llobregat por no cumplir la Ley de bienestar animal
Artículo siguienteAquest cap de setmana, festa del barri del Pedró
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí