Inicio Actualidad La lliçó inaugural dona el tret de sortida al curs escolar 2023-2024

La lliçó inaugural dona el tret de sortida al curs escolar 2023-2024

Esteu aquí

L’acte va aplegar prop de 200 persones al Cèntric

dijous, 28 setembre, 2023 – 09:15


Gairebé 200 persones van aplegar-se ahir a la tarda al Cèntric Espai Cultural per assistir a la tradicional lliçó inaugural, l’acte de benvinguda del curs per a famílies i alumnat, que esdevé també un espai de retrobament i reconeixement de la comunitat educativa de la ciutat. La lliçó inaugural, presidida per l’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, la tinenta d’alcalde de l’Àrea d’Educació, Cultura i Comunitat, Anna Martín, i el director territorial d’Educació del Baix Llobregat, Albert Grau, posa en valor, també, l’educació com a vector estratègic de la política municipal.


La vetllada va arrencar amb una actuació del Grup de Dansa de Joves de l’Escola d’Arts en Viu, que va portar per títol “Conseqüències”. Posteriorment, van tenir lloc els parlaments institucionals a càrrec d’Anna Martín i d’Albert Grau.

READ  Setmana d'activitats per sensibilitzar la població contra la violència masclista


Cèsar Coll protagonitza la ponència


Cèsar Coll, catedràtic de Psicologia Evolutiva i de l’Educació a la Universitat de Barcelona, va ser l’encarregat de la ponència, l’element central de l’acte. Sota el títol “Un currículum competencial per a un nou escenari d’aprenentatge”, Coll va reflexionar al voltant del nou currículum escolar i de les oportunitats que ofereix a l’alumnat, les famílies i el municipi en general. En un primer bloc, va detallar els canvis que suposa la societat de la informació en el procés d’aprenentatge. Tot seguit, va repassar les finalitats del currículum competencial per a l’educació escolar, així com les competències específiques i els sabers bàsics, i va assenyalar les característiques de les situacions que afavoreixen l’aprenentatge competencial. Finalment, va explicar com s’articulen els contextos d’aprenentatge entre família, escola i entitats d’àmbit comunitari. Podeu veure la ponència completa en la gravació de l’acte que va dur a terme El Prat TV.  

READ  El Pessebre Vivent del Prat rep més de 8.000 persones en la seva 21a edició


Reconeixement a professorat i alumnat


Després del discurs de l’alcalde Lluís Mijoler, va arrencar la segona part de l’acte. En primera instància, es va reconèixer al professorat amb 25 anys de docència a la ciutat. Enguany, van ser sis professores, Pilar Urrios, de l’Institut Ribera Baixa; Mònica Lorente, Encarni Morillas, Iolanda Rodríguez i Maite Ferret, de l’Escola Mare de Déu del Carme; i Karina Antolín, de l’Escola Nostra Senyora del Mar – García Lorca.


A continuació, es va fer una menció especial a l’alumnat que va obtenir les millors qualificacions acadèmiques de l’etapa postobligatòria. Van ser guardonats Alexandre Cogut (Cicle Formatiu Grau Mitjà), Àlex Nieto (Cicle Formatiu Grau Superior), Aina Aguilera (Batxillerat) i Francisco Javier Nieto (proves d’accés a la universitat).

READ  Les fotografies de Manel Millán i la vida agrària del Prat a Jardins de la Pau


Si no vau poder assistir, podeu recuperar l’acte íntegre gràcies a l’emissió d’El Prat TV. A sota, a més, podeu veure’n fotos. 


- Te recomendamos -
Artículo anteriorPresentación del primer robot quirúrgico con ‘tracking system’ mecánico para operaciones de columna, 100% español
Artículo siguienteUn trabajador fallece en un accidente laboral al caerle un muro sobre la cabeza en Fontcoberta
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí