Inicio Actualidad El Festival de Pallassos de Cornellà repeteix codirecció artística amb Jordi Joanet...

El Festival de Pallassos de Cornellà repeteix codirecció artística amb Jordi Joanet ‘Boni’ i Silvia Compte

El Festival Internacional de Pallassos de Cornellà Memorial Charlie Rivel prepara la seva vintena edició, que se celebrarà durant la tardor de 2024 i mica en mica es van coneixent els detalls de la propera temporada. En aquest sentit, un dels aspectes destacats és la revalidació de la codirecció artística del festival entre el Jordi Juanet ‘Boni’ i la Silvia Compte. Després de l’èxit de la convocatòria passada, el Festival repeteix directors i seguirà apostant per una codirecció que combina els perfils professionals d’aquests reconeguts pallassos catalans.

Pel Jordi Juanet, més conegut com ‘Boni’, aquesta serà la seva quarta edició al capdavant de la direcció del festival de pallassos de Cornellà. La primera va ser l’any 2010, compartint direcció amb l’Àlex Navarro. Més tard, ja a la divuitena temporada, durant l’any 2018, s’estrenava com a únic responsable artístic i, d’acord amb les seves peticions, a la 19a edició, es va incorporar la Silvia Compte a la direcció, que ara encara la seva segona temporada al capdavant d’aquesta mostra de circ.

MAS:  El Prat, present a la fira sobre renovables més important de l’Estat

 Sobre Jordi Juanet

En Boni té una gran trajectòria com a artista de circ, especialista en malabars i monocicle, que va començar el 1982 realitzant espectacles de teatre-circ arreu del món formant el duo Boni & Caroli amb Ramon Muñoz “Caroli”. Ha actuat en nombrosos països d’Europa, d’Amèrica, d’Àsia i d’Àfrica, i ha obtingut premis en diferents festivals i certàmens culturals.

Boni ha participat en molts projectes d’animació, com a presentador o “showman”, entre els quals destaquen els Premis Max 2001, Port Aventura, Premis de Comunicació 2001 o la presentació temporada del TNC 2008/2009. També com a director artístic, ha dirigit el combinat de Circ núm. 30 de l’Ateneu de 9 Barris i l’espectacle “Benvinguts a Strómboli” de la companyia Solfasirc i diverses produccions combinades amb altres artistes. I, a l’actualitat, és el codirector de la companyia AlaPista!, juntament amb la Sílvia Compte, per recolzar la creació de projectes culturals vinculats amb el circ.

MAS:  Consells de seguretat durant els mesos d'estiu

 

Sobre Silvia Compte

La Silvia Compte va començar la seva carrera professional com a pallassa l’any 1993, amb formació de ballet i de música. Sempre motivada pel valor humà i social de la seva vocació, participa en expedicions de Pallassos sense fronteres i també treballa en companyies com La família Ramirez + Boni, Los Gingers, Chocobrothers i, actualment, amb Guga & Silvia. És la codirectora de la companyia AlaPista!, que també té rerefons social i cultural, sempre relacionat amb els clowns.

L’edició 2024 del Festival de pallassos de Cornellà

El Festival Internacional de Pallassos de Cornellà de Llobregat “Memorial Charlie Rivel” és un festival biennal que se celebra a Cornellà de Llobregat des de l’any 1984 i que té la missió de difondre la vessant sociocultural de les arts escèniques dels pallassos. Està reconegut com un dels més prestigiosos d’Europa i és un referent internacional.

MAS:  El Fòrum de Treballs de Recerca reconeix els millors projectes de l’alumnat de 2n de batxillerat

El Festival va néixer per homenatjar el pallasso català Charlie Rivel i fer de Cornellà la ciutat dels pallassos amb espectacles a la Carpa principal, però també a les escoles, a les residències de gent gran i als espais públics amb l’objectiu de posar en valor la figura dels pallassos i de les pallasses, i mostrar al públic l’ampli ventall de registres del llenguatge del clown: des dels pallassos de circ tradicional fins als muntatges més innovadors i experimentals passant per les actuacions al carrer.

El proper any, es commemoren quaranta anys del certamen i vint edicions que, com és d’esperar, suposaran una gran festa i incorporarà moltes novetats que s’aniran desvetllant.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorNous projectes de suport i apoderament digital del veïnat dels barris de Sant Cosme i La Granja
Artículo siguienteFamosa deslumbra con ‘Nancy, un día siendo Aitana’, una creación única
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí