Inicio Actualidad Arriba al Prat el simulacre d’Alertes de Protecció Civil al mòbil

Arriba al Prat el simulacre d’Alertes de Protecció Civil al mòbil

Esteu aquí

El 14 de setembre es farà la prova d’aquest nou sistema per advertir la població de les situacions d’emergència

dijous, 7 setembre, 2023 – 12:00


Protecció Civil de la Generalitat enviarà, dijous 14 de setembre, a les 13 hores, una notificació al mòbil de les persones que es trobin al sector del Baix Llobregat i l’Hospitalet. Es tracta d’una prova del sistema d’Alertes de Protecció Civil en aquests dispositius que s’està portant a terme a tot Catalunya en diferents fases amb l’objectiu de disposar d’un mecanisme que permeti enviar ràpidament a la població avisos geolocalitzats amb informació per protegir-se davant de qualsevol emergència greu.

READ  Es redueixen les places d’aparcament de zona blava del CAP Ramona Via


Així, les persones que es trobin al Prat el dia 14 i que disposin d’smartphone rebran  un missatge emergent a la seva pantalla corresponent a aquest simulacre, que estarà encapçalat  pel text “Alerta de Protecció Civil” o “Alerta presidencial”. Les notificacions tenen un so fort i estrident, que no es pot configurar o modificar i que és el mateix per a tots els telèfons mòbils. Podeu sentir-lo aquí.


Qui pot rebre les notificacions


Gairebé tots els telèfons mòbils amb connexió de dades tenen la capacitat de rebre les alertes de protecció civil quan estiguin degudament configurats. Els smartphones amb els sistemes operatius Android versió 11 o superior i iOs versió 15.6 o superior tenen activada per defecte la recepció d’aquestes alertes. En la resta de telèfons intel·ligents, cal activar-la. Si no sabeu com configurar el vostre dispositiu per rebre les alarmes, podeu consultar aquest manual.

READ  Novembre, torna la Mostra de Còmic a Cornellà


Quan es rebran els avisos


Més enllà del simulacre del proper dijous, les persones que tinguin activada la recepció d’alertes rebran una notificació quan es trobin en una zona afectada per una emergència, una catàstrofe o accident greu, o quan puguin produir-se de manera immediata. Així doncs, en cas de recepció, cal actuar de forma urgent seguint les instruccions per evitar patir danys greus. 


Trobareu tota la informació sobre les alertes de protecció civil a la web del Departament d’Interior.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorDesprés de l’estiu, posa’t en forma amb el programa ‘Vine a fer esport salut’
Artículo siguienteLliurament de les beques del Rotary Club El Prat
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí