Inicio Actualidad La plaça de la Llibertat estrena zona de vianants i nova imatge

La plaça de la Llibertat estrena zona de vianants i nova imatge

La transformació de Cornellà no es para durant l’època estiuenca i el projecte Cornellà Natura continua avançant en la naturalització de l’entorn Urbà per a aconseguir un municipi més verd, sostenible i resilient.

Una remodelació que ja és visible en les darreres actuacions de millora urbanística realitzades a carrers i artèries de la ciutat en el darrer any com és el cas del carrer Bonestar, l’avinguda República Argentina, la Rambla Anselm Clavé o l’avinguda Salvador Allende.

Una de les que ha experimentat una remodelació en profunditat ha estat la plaça de la Llibertat i el carrer Arquitecte Adell Ferrer, aquest carrer s’ha vist transformat en un passeig ampli per on no hi ha espai pels cotxes i s’ha convertit en una via de vianants amb zones enjardinades i el parc que possibiliten el descans de la ciutadania està connectat amb la plaça mitjançant unes plataformes transversals amb franges d’escocells amb arbrat i arbustives.

MAS: 
L'Ajuntament signa un conveni amb el Consorci de Collserola per rehabilitar la Torre Abadal

A la plaça de la Llibertat s’han eliminat superfícies d’asfalt i s’hi han creat nous espais de vegetació per guanyar qualitat urbana a tot l’entorn, fer-lo més amable, tant a l’estiu com a l’hivern, i afavorir l’adaptació al canvi climàtic. També s’ha renovat i reordenat el mobiliari urbà i s’ha substituït els jocs infantils i la seva tanca perimetral. 

Projecte Cornellà Natura

Cornellà Natura és l’estratègia municipal de naturalització de l’entorn urbà per esdevenir una ciutat més verda, sostenible, saludable i resilient a l’any 2030. El pla de transformació es vertebra a través d’eixos verds que connecten i articulen els barris i equipaments de la ciutat. La identificació dels “Eixos verds” passa per l’anàlisi dels recorreguts cívics existents i els previstos pel planejament urbanístic vigent. 

MAS:  Dónde informarse sobre la ayuda escolar de 400 euros en Baix Llobregat que el Gobierno tiene

Cornellà ja ha iniciat la seva transformació envers la ciutat del futur i respon front els grans reptes del s. XXI amb la creació d’uns espais oberts i amables, on el verd oxigena i apropa la natura a les persones.

Al 2023, s’hauran assolit les següents fites: 

  • 36 obres de reurbanització  
  •  inversió de 19 milions d’euros
  • 18.700 m2 més de verd
  •  500 arbres plantats
  •  7.500 m2 per a vianants
  • 31 quilòmetres de carrils bici
  • Captació de 784 tnCO2eq/any

Consulteu AQUÍ totes les obres vinculades amb el projecte Cornellà Natura


- Te recomendamos -
Artículo anteriorNova convocatòria del programa d’ajuts per afavorir l’autoocupació de joves
Artículo siguienteVermuts de sèrie: la llista de recomanacions per aquest estiu on la música és protagonista
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí