Inicio Actualidad La Botiga, el projecte de garantia alimentària del Prat, participa a una...

La Botiga, el projecte de garantia alimentària del Prat, participa a una trobada internacional d’intercanvi de coneixements a Milà

dimecres, 12 juliol, 2023 – 12:15


L’11 i 12 de juliol, una representació de l’Ajuntament que treballa per impulsar l’estratègia de garantia alimentària del Prat, ha participat a “Food for thought” una trobada internacional organitzada per l’EU Food Security Hub.


Un projecte que té per objectiu crear un marc comú a Europa sobre metodologies innovadores per afrontar la inseguretat alimentària i alhora promoure ecosistemes alimentaris i agrícoles sostenibles i socialment inclusius. Una iniciativa de la qual l’Associació de Benestar i Desenvolupament (ABD), l’entitat que s’encarrega de gestionar La Botiga per delegació de l’Ajuntament, n’és fundadora.


Al projecte han participat amb altres associacions com: URGENCI (França), Land (Itàlia), The Social Kitchen (Grècia) i EQU (Espanya).


Presentació de La Botiga


El dimarts 11 de juliol ha estat el torn per presentar els projectes que cada entitat duu a terme al seu territori.


  • La Botiga: és la cooperativa pública de l’Ajuntament del Prat de Llobregat que té com a objectiu combatre la inseguretat alimentària, a través de l’apoderament comunitari i la inclusió sociolaboral de grups vulnerables. La Botiga sorgeix com a resposta a les estratègies tradicionals de distribució d’aliments, creant un espai innovador obert a tota la ciutadania. Alguns dels valors que es promouen són l’activació comunitària, els hàbits saludables, el consum de productes locals i socialment responsables, la cohesió social i la lluita contra els residus alimentaris.

  • The Social Kitchen: és una iniciativa que ofereix serveis alimentaris a la ciutadania del municipi de Nova Filadèlfia a Chalkidona (Atenes) i està orientada a les persones que s’enfronten a situacions de vulnerabilitat.

  • Land: es un sistema agrícola innovador i sostenible, que gestiona una granja a Palerm (Itàlia). Land promou una revolució verda amb l’objectiu d’innovar i fomentar projectes d’empreneduria en diferents àmbits, incloent el desenvolupament rural, la resiliència comunitària, l’energia renovable, la transició ecològica, el turisme sostenible i la mobilitat.

  • Cascina Sant’Alberto: un projecte gestionat per ACRA en coordinació amb l’Ajuntament de Milà, té com a objectiu donar suport a la producció agrícola sostenible; promoure la formació professional i l’ocupació per a joves vulnerables; promoure la comercialització de productes agrícoles, implicant la societat civil, la comunitat local i promoure la consciència de l’economia social i l’agroecologia.

  • Urgenci Village: és un centre d’aprenentatge electrònic. Un poble virtual que es centra en iniciatives col·laboratives agroecològiques i alimentàries ancorades en sistemes alimentaris territorials amb l’objectiu de facilitar la col·laboració entre agricultors, consumidors, governs locals.


 


Taula rodona


El dimecres 12 de juliol s’ha dut a terme una taula rodona on les diferents associacions participants han posat en comú totes aquelles pràctiques que poden ser extrapolades fora del seu territori d’actuació i que poden ser d’utilitat a la resta de projectes.


En aquesta taula, ha participat la directora d’Acció Social de l’Ajuntament, Laia Ortiz Castellví, que ha donat a conèixer la visió global de La Botiga. Un projecte, en consonància amb el pacte de Polítiques alimentàries de Milà, que té el repte de proveir de menjar segur, local, ecològic, divers, just, saludable i nutritiu a la ciutadania.

MAS:  “Per Nadal compra a Cornellà: ets a casa”

- Te recomendamos -
Artículo anteriorReunió del jurat per concedir les beques de Rotary Club El Prat
Artículo siguiente“SELFI”, l’autorretrat d’onze adolescents, tanca el campus d’estiu
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí