Inicio Actualidad L’alumnat pratenc aprèn durant el curs a resoldre les situacions de conflicte...

L’alumnat pratenc aprèn durant el curs a resoldre les situacions de conflicte a través del diàleg

dijous, 29 juny, 2023 – 13:45


Durant el curs escolar 2022-2023, el Servei de Mediació de l’Ajuntament ha dut a terme una formació a l’alumnat de la ciutat per tal d’ensenyar-li a resoldre els conflictes de convivència a través del diàleg i l’empatia.


Amb el nom “Cercles de diàleg: Me sentit escoltada”, el Servei de Mediació ha dut a terme un total de 21 sessions per donar eines i recursos per prevenir, detectar, gestionar i resoldre les situacions de conflicte als centres educatius de la ciutat. La finalitat ha estat el d’enfortir el teixit educatiu de la ciutat, tot millorant la seva convivència.


El cercles de diàleg són uns espais segurs i de confiança. On des de la igualtat l’alumnat participant ha pogut escoltar i sentir-se escoltat per la resta de persones participants. L’objectiu és abordar de manera col·lectiva situacions preocupants o que necessiten ser repensades i construïdes de nou.

MAS:  Ja es poden enviar fotos al 30è Concurs Delta del Llobregat


Aquesta pràctica es fonamenta en que totes les persones poden fer canvis positius si es compta amb elles per participar ens el processos de millora. En aquest sentit, infants i joves necessiten tenir veu per expressar els seus punts de vista sobre els temes que més els afecten: vida escolar, convivència a les aules, activitats escolars, etc..


L’experiència ha permès conèixer de primera mà les necessitats i les inquietuds de l’alumnat participant. Fet que servirà per poder acompanyar-lo d’una millor manera en el seu creixement personal des del diferents serveis municipals, en el futur.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorLluís Mijoler i Juan Pedro Pérez signen l’acord de govern del Prat en Comú Podem i el PSC per al mandat 2023-27
Artículo siguienteCasarte (o alojarte) en un palacio ahora es posible en España gracias a Vestige Collection
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí