Inicio Actualidad El Prat participa en la constitució de la Taula Nacional de l’Aigua

El Prat participa en la constitució de la Taula Nacional de l’Aigua

Esteu aquí

L’ens neix amb l’objectiu de buscar consensos, establir criteris i definir prioritats en la gestió de l’aigua.

dimarts, 27 juny, 2023 – 14:00


L’Ajuntament del Prat ha format part de la constitució, aquest dilluns, de la Taula Nacional de l’Aigua a través de l’Associació de Municipis i Entitats per l’Aigua Pública (AMAP). Quim Bartolomé, sots-president de l’AMAP i fins ara tinent d’alcaldia d’Acció Ambiental i Energia del consistori pratenc, ha assistit a aquest acte on ha reivindicat la gestió pública de l’aigua com a garantia d’aquest bé col·lectiu, un dret humà reconegut per les Nacions Unides.


De fet, per aquesta taula, L’AMAP ha aportat propostes per fer front a la sequera i ha defensat la importància de mantenir l’aigua sota una gestió pública, ja que en l’actualitat només el 22% de la ciutadania de Catalunya rep l’aigua d’operadors públics. El Prat n’és un dels municipis amb més de 30 anys d’experiència eficient en la gestió de l’aigua. A més, ha reclamat la urgència de regular l’excessiva demanda d’aigua i prioritzar-ne els usos, així com donar suport als municipis en la gestió de la sequera.

MAS:  Un centenar d’alumnes de Programes de Formació i Inserció del Baix Llobregat participen en una gimcana organitzada per l’Institut Les Salines


En l’actual context de sequera i escassetat, és crucial que la gestió de l’aigua segueixi els principis de l’interès comú i eviti la seva mercantilització. És per això que pren especial rellevància que, a Catalunya, s’impulsi la gestió pública de l’aigua, sempre en consonància amb els interessos públics.


Què és l’AMAP


L’AMAP agrupa 71 municipis catalans, així com empreses públiques d’aigua i entitats relacionades amb la gestió de l’aigua, i va néixer el 2018 amb la finalitat de difondre i promoure la gestió íntegrament pública de l’aigua, així com donar suport als municipis que gaudeixen d’aquesta gestió pública i aquells que s’hi vulguin encaminar.

MAS:  L’Hospital Universitari de Bellvitge, de referència al Prat, amplia l’horari de visites en àrees no covid


 


- Te recomendamos -
Artículo anteriorOferta de feina: animador/a d’espai d’acollida i atenció a la comunitat
Artículo siguiente¿Hasta cuándo durará la ola de calor en Baix Llobregat?
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí